Kallelse till extra bolagsstämma i Tebede AB

MARKN.

Aktieägare i Tebede AB (”Bolaget”), org.nr 559309-8790, kallas till extra bolagsstämma den 3 oktober 2023 klockan 10:00 i Wigge & Partners Advokat KB:s lokaler på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm. Registrering till stämman startar klockan 09:30.

Anmälan

Aktieägare som önskar delta på stämman ska:

delsvara införd i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena den 25 september 2023,
delsanmäla sitt deltagande på stämman senast den 27 september 2023.

Anmälan skickas med post till Tebede AB, ”Extra bolagsstämma”, Box 5712, 114 87 Stockholm, eller
e-post till caesar.gezelius@tebede.se. Vid anmälan ska uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och antal eventuella biträden (högst två).

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta i stämman måste aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att poströsta eller anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att de blir upptagna i framställningen av aktieboken per den 25 september 2023. En sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som gjorts av förvaltaren senast den 27 september 2023 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Fullmakt

Aktieägare som företräds av ombud ska utfärda en skriftlig och daterad fullmakt undertecknad av aktieägaren för ombudet. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, om inte längre tid anges i fullmakten (högst fem år). Fullmaktsformuläret finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.tebede.se. Utfärdas fullmakten av en juridisk person ska registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas. Fullmakt och eventuella behörighetshandling ska skickas med post till Tebede AB, ”Extra bolagsstämma”, Box 5712, 114 87 Stockholm, eller via e-post till caesar.gezelius@tebede.se, senast den 25 september 2023.

Upplysningar till aktieägare

Styrelsen och verkställande direktören ska på stämman, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar dels om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, dels om förhållanden som kan inverka på Bolagets eller dess dotterbolags ekonomiska situation.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en eller två personer att justera protokollet
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier
  8. Stämmans avslutande

Beslutsförslag

2. Val av ordförande vid stämman

Valberedningen föreslår Ingrid Bonde som ordförande vid stämman.

7. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att, intill nästkommande årsstämma, bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier av serie A. Sådant beslut kan föreskriva att betalning ska ske kontant, genom apport, genom kvittning och/eller på andra villkor.

Om styrelsen beslutar om emission av aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att möjliggöra betalning med egna aktier av serie A i samband med återköp av utgivna teckningsoptioner av serie 2021:2 och/eller 2021:3.

Antalet aktier som kan komma att emitteras inom ramen för detta kompletterande bemyndigande får inte överstiga 300 000 aktier av serie A totalt.

Det föreslagna bemyndigandet avses komplettera det bemyndigande som årsstämman lämnat till styrelsen för att fatta beslut om nyemission av aktier av serie A och/eller emission av konvertibler som kan konverteras till aktier av serie A och/eller emission av teckningsoptioner som berättigar till teckning av aktier av serie A.

Styrelseordföranden och verkställande direktören föreslås bemyndigas att vidta de smärre justeringar i ovanstående beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering därav vid Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

För giltigt beslut enligt ovan krävs bifall av minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid extra bolagsstämman företrädda aktierna.

Ytterligare information

Styrelsens fullständiga beslutsförslag hålls tillgängliga på Bolagets webbplats, www.tebede.se, och på Bolagets kontor på Linnégatan 2 i Stockholm. Kopior av ovan nämnda handlingar skickas genast och utan kostnad till aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Bolagsstämmoaktieboken hålls också tillgänglig på Bolagets kontor.

Behandling av personuppgifter

För information om behandlingen av personuppgifter se www.euroclear.com/sweden/sv/regelverk/GDPR.html.

* * * * * * *
Stockholm i september 2023
Tebede AB
Styrelsen

Datum 2023-09-13, kl 12:01
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!