Delårsrapport för tiden januari-juni 2023

MAR

Omsättningen för det första halvåret är 27,6 MSEK(18,2).
Rörelseresultatet är 3,3 MSEK(0,3).
Resultatet före avskrivningar (EBITDA) 3,9 MSEK(0,8).

1 januari - 30 juni 2023

  • Intäkterna uppgick till 27 552 TSEK (18 236)
  • Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 3 912 TSEK (751)
  • Resultatet efter skatt uppgick till 3 498 TSEK (12)
  • Resultat per aktie uppgick till 0,23SEK (0)

Väsentliga händelser under första halvåret

  • Med anledning av att Swemet i årsredovisningen 2022 fick justera resultatet med -1,8MSEK av att intäkt från leveranser strax efter jul inte kunde periodiseras så har den intäkten tillförts första halvåret 2023.
  • Ökade leveranser av elmätare under första halvåret.
  • Swemets egna batterisystem har utvecklats under perioden.
  • Swemet har tecknat avtal med Diaz Agency Group med bolag för ökade marknadsinsatser.
  • Swemet har tecknat avtal med Thorells revisionsbyrå om outsoucad CFO-tjänst.

VD-ord

Swemet har under våren designat ett eget batterisystem för lite större kunders behov. Batteri­-modulerna kommer att sammansättas i egen regi där Linköping står för slutmontering och vår anlägg­ning i Pajala gör kablage till modulerna. Som underleverantör till mekaniska lådor och kabinett anlitas Willak AB.

För mindre batterisystem kommer Swemet erbjuda produkter från våra leverantörer i Kina. Dessa är designade som volymprodukter och är mer anpassade till "hemmiljö".

Våra befintliga kunder fortsätter sina utrullningar som planerat och nya tillkommer. Vi ser också att vår servicekomponent ökar vilken kommer vara en viktig del av vår tillväxt och framförallt ge en löpande basintäkt jämte försäljning av hårdvara.

För ökade marknadsinsatser har samarbete med Diaz Media Group inletts. Syftet är att öka kunskapen hos marknaden för bolaget. I samarbetet inkluderas analyser och bevakning genom Dagens Börs, Per Stolt. Inledningsvis gäller överenskommelsen ett år.

Konsultintäkter

Swemets servicesida med konsulttjänster går fortsatt starkt och tillsammans med tjänster omkring mätarbytena till Bolagets kunder ger det full beläggning. Under första halvåret har konsultintäkterna ökat med 87% jämfört med föregående år.

Jan Axelsson Vd

Nästa rapport

Bokslutskommuniké för helåret 2023 publiceras fredag den 23 februari 2024.

För mer information,

Swemet AB (publ);

Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@swemet.se 

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: anders@sagadin.com 

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 augusti 2023  kl. 08:30.

Om Swemet

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Bolagets B-aktie handlas på Nordic SME.

Eminova Fondkommision AB, tel: +46 8 684 05800 är Bolagets Mentor.

Datum 2023-08-25, kl 08:30
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!