Studentbostäder i Norden

Studentbostäder i Norden offentliggör avsikt om nyemission

MAR

Studentbostäder i Norden AB (publ) (”Bolaget”) offentliggör sin avsikt att dels genomföra en riktad emission av aktier samt dels en efterföljande företrädesemission om sammanlagt ca 100 miljoner kronor.

Styrelsen i Bolaget meddelar i dag sin avsikt att, i två omgångar, genomföra emissioner av aktier om totalt cirka 100 miljoner kronor till en teckningskurs om 1 krona per aktie, innebärandes att ca 100 miljoner aktier emitteras totalt. Emissionerna sker i syfte att sänka Bolagets skuldsättning samt att förstärka Bolagets likviditet och finansiella position och avses att genomföras med stöd av emissionsbemyndiganden från Bolagets extra bolagsstämma den 20 juli 2023.

Emission avses genomföras i två steg. I ett första steg är avsikten att Bolaget ska genomföra en riktad nyemission, med avvikelse från aktieägares företrädesrätt, riktad till Bolagets storägare Aktiebolaget Fastator (publ), Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) och Svea Bank AB, vilka har ingått teckningsåtaganden om att teckna aktier i den riktade emissionen uppgående till totalt 50 miljoner kronor. I enlighet med teckningsåtagandena har nämnda deltagare erlagt förskottsbetalning avseende teckningslikviden om 50 miljoner kronor till Bolaget.

I ett andra steg avser Bolaget genomföra en företrädesemission i rättvisesyfte, där deltagande i den riktade emissionen har åtagit sig att inte delta i den utsträckning sådant deltagande innebär att övriga aktieägare riskerar att missgynnas eller att deltagarna gynnas, beaktat emissionerna sammantaget. Avståendet innebär att deltagarna i den riktade emissionen inte ska delta i företrädesemissionen i vart fall motsvarande de tecknade aktierna i den riktade emissionen och med de teckningsrätter som de tecknade aktierna berättigar till i företrädesemissionen. I företrädesemissionen har Otre Fund LP, en ytterligare av Bolagets större ägare, åtagit att delta och teckna aktier till totalt 20 miljoner kronor.

Skälet till att emissionerna omgående inleds med en riktad emission, utan något krav på prospekt, är att tillgodose Bolagets likviditetsbehov på kort sikt. Företrädesemissionen, i sin tur, kräver prospekt och kommer ta längre tid att genomföra. Styrelsen bedömer därmed att förfarandet ligger i Bolagets och samtliga aktieägares intresse.

Tidplan m.m.

Vid extra bolagsstämma den 20 juli 2023 föreslås att stämman ska besluta om emissionsbemyndiganden samt minskning av Bolagets aktiekapital för avsättning till fritt eget kapital, vilket beräknas registreras hos Bolagsverket ca två månader efter det att beslut har fattats. Den riktade emissionen avses beslutas om, och registreras vid Bolagsverket, så snart som möjligt därefter. Bolaget kommer meddela en detaljerad tidplan för genomförandet av företrädesemissionen. Något prospekt kommer inte att framtas inför den riktade emissionen. Innan teckningsperioden i företrädesemissionen inleds kommer ett prospekt att upprättas av Bolaget.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden AB (publ)
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser:
FNCA Sweden AB
Box 5807
102 48 Stockholm, Sverige
info@fnca.se
www.fnca.se

Om Studentbostäder i Norden:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Datum 2023-07-13, kl 19:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!