Studentbostäder i Norden

Studentbostäder i Norden AB refinansierar krediter om 770 MSEK och förlänger räntebindningen

Studentbostäder i Norden AB (publ) har under december och januari refinansierat banklån om cirka 770 miljoner kronor vilket sänker snitträntan och förlänger ränte- och kapitalbindningen.

– Vi jobbar aktivt med att sänka våra räntekostnader. Efter en tid med fallande långräntor har vi genomfört åtgärder som stärker bolaget finansiellt och samtidigt ger en bättre förutsägbarhet i våra kassaflöden, säger Sebastian Schönström vVD, finans- och transaktionschef på Studentbostäder i Norden.

De genomförda åtgärderna, inklusive förändrade obligationsvillkor som genomfördes under fjärde kvartalet 2023, sänker bolagets snittränta från 5,2 procent vid utgången av det tredje kvartalet till 4,7 procent samtidigt som räntebindningen förlängs från 1,7 år till 2,1 år och kapitalbindningen förlängs från 2,9 år till 3,2 år per dagens datum. Vidare bidrar omstruktureringen till en jämnare förfallostruktur avseende kapital- och räntebindningsförfall.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0)70 786 54 54

Sebastian Schönström, vVD, finans- och transaktionschef Studentbostäder i Norden
sebastian.schonstrom@sbsstudent.se
+46 (0)72 250 27 72

Certified Adviser
FNCA Sweden AB
Box 5807
102 48 Stockholm, Sverige
info@fnca.se
www.fnca.se

Om Studentbostäder i Norden
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Datum 2024-01-18, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!