Studentbostäder i Norden

Studentbostäder i Norden AB (publ): Stämmokommuniké

MARKN.

Vid årsstämma i Studentbostäder i Norden AB (publ) (”Studentbostäder i Norden” eller ”Bolaget”) den 16 maj 2023 fattades nedan angivna beslut. Samtliga beslut var i enlighet med framlagda förslag, vilka beskrivs i detalj i stämmohandlingarna som finns tillgängliga på Bolagets webbplats, www.sbsstudent.se.

Årsstämman beslutade om omval av Karin Krook och Christoffer Strömbäck samt nyval av Jan-Erik Höjvall, Hans Ragnarsson och Yaron Zaltsman till styrelseledamöter samt nyval av Jan-Erik Höjvall som styrelseordförande. Årsstämman beslutade även att:

  • arvode ska utgå med 240 000 SEK (240 000 SEK) vardera till icke anställd styrelseledamot och 360 000 SEK (360 000 SEK) till styrelseordföranden förutsatt att denna inte är anställd och 40 000 SEK (40 000 SEK) till ordförande av revisionsutskottet förutsatt att denna inte är anställd, samt att ersättning till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning,
  • omvälja det registrerade revisionsbolaget Ernst & Young AB som revisor för tiden till slutet av årsstämman 2024, och
  • bemyndiga styrelsen att, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i sådan utsträckning att det motsvarar en utspädning av det antal aktier som är utestående vid tidpunkten för årsstämmans beslut om bemyndigandet uppgående till högst 20 procent, räknat efter fullt utnyttjande av emissionsbemyndigandet.

För ytterligare information, kontakta
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0) 70 786 54 54

Certified Adviser
FNCA Sweden AB
Box 5807
102 48 Stockholm, Sverige
Mail: info@fnca.se
www.fnca.se

Om Studentbostäder i Norden
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Datum 2023-05-16, kl 16:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!