Studentbostäder i Norden

Studentbostäder i Norden AB avyttrar bostadsfastigheter i Karlstad för 132,5 mkr

Studentbostäder i Norden AB (publ) har idag, genom dotterbolag, avtalat om försäljning av två bostadsfastigheter i centrala Karlstad. Fastigheterna omfattar totalt 159 lägenheter med en uthyrningsbar area om 3 456 kvadratmeter. Köpare är NWT Fastigheter AB och fastigheterna frånträds den 29 april 2024.

Det underliggande fastighetsvärdet för fastigheterna uppgår till 132,5 miljoner kronor med ett avdrag för uppskjuten skatt om cirka 16 miljoner kronor. Det underliggande fastighetsvärdet understiger senast publicerat bokfört värde om cirka 5 procent.

- Försäljningen innebär att vi genomför ytterligare åtgärd i arbetet att stärka vår finansiella position och fortsätta utvecklingen av vår kärnverksamhet. Fastigheterna har varit i Studentbostäders ägo sedan 2019 och vi lämnar nu med varm hand över dessa fina fastigheter till en lokal aktör, säger Rebecka Eidenert, VD på Studentbostäder i Norden.

Rådgivare
Tandem Street agerar kommersiell rådgivare och Advokatfirman Vinge agerar legal rådgivare till bolaget i samband med försäljningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0)70 786 54 54

Sebastian Schönström, vVD Studentbostäder i Norden
sebastian.schonstrom@sbsstudent.se
+46 (0)72 250 27 72

Certified Adviser
FNCA Sweden AB

Om Studentbostäder i Norden
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor.
Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Datum 2024-04-24, kl 16:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!