Studentbostäder i Norden

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

MARKN.

Studentbostäder i Norden AB (publ), org.nr 556715-7929, med säte i Uppsala, kallar härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 20 juli 2023 kl. 14:00. Den extra bolagsstämman kommer att hållas i Advokatfirman Vinges lokaler, Smålandsgatan 20, 111 46 Stockholm. Insläpp och registrering sker från kl. 13:45.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR DELTAGANDE

För att en person ska ha rätt att delta vid den extra bolagsstämman ska denne

  • dels vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena onsdagen den 12 juli 2023,
  • dels senast fredagen den 14 juli 2023 anmält sitt deltagande enligt instruktionerna under rubriken ”Anmälan för fysiskt deltagande eller genom ombud”.

För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir införd i aktieboken per den 12 juli 2023. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts senast den andra bankdagen efter den 12 juli 2023 beaktas vid framställningen av aktieboken.

ANMÄLAN FÖR FYSISKT DELTAGANDE ELLER DELTAGANDE GENOM OMBUD

Den som önskar delta vid stämman fysiskt eller genom ombud ska senast fredagen den 14 juli 2023 anmäla detta till bolaget på något av följande sätt:

  • per post till Studentbostäder i Norden AB (publ), ”Extra bolagsstämma”, Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala
  • per e-post till ir@sbsstudent.se

Vid anmälan ska aktieägare uppge namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer och uppgift om eventuella biträden (högst två) samt i förekommande fall uppgift om ombud.

Den som inte önskar närvara personligen får utöva sin rätt vid stämman genom ombud med skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen bifogas.

För att underlätta inpasseringen vid stämman bör fullmakter, registreringsbevis och andra
behörighetshandlingar vara bolaget tillhanda på adressen Studentbostäder i Norden AB (publ), ”Extra bolagsstämma”, Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala senast den 14 juli 2023.

Observera att anmälan om deltagande vid stämman ska ske även om aktieägaren önskar
utöva sin rösträtt vid stämman genom ombud. Inskickad fullmakt gäller inte som anmälan till
stämman.

FÖRESLAGEN DAGORDNING

  1. Öppnande av stämman.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet.
  6. Prövning av om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen.
  8. Styrelsens förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital.
  9. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler.
  10. Stämmans avslutande.

STYRELSENS BESLUTSFÖRSLAG

Punkt 2 – Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att Joel Wahlberg, vid advokatfirman Vinge, eller den som styrelsen utser vid hans förhinder, utses till ordförande vid extra bolagsstämman.

Punkt 7 – Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsen föreslår att bolagsstämman fattar beslut om att anta ny bolagsordning. Ändringarna avser följande:

4. Aktiekapital

Nuvarande lydelse:

Aktiekapitalet utgör lägst 720 000 000 och högst 2 880 000 000 kronor.

Föreslagen lydelse

Aktiekapitalet utgör lägst 110 000 000 och högst 440 000 000 kronor.

5. Aktieantal

Nuvarande lydelse:

Antalet aktier i bolaget ska vara lägst 144 000 000 och högst 576 000 000.

Föreslagen lydelse

Antalet aktier i bolaget ska vara lägst 220 000 000 och högst 880 000 000.

Punkt 8 – Styrelsens förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital

Styrelsen föreslår att bolagsstämman fattar beslut om att minska bolagets aktiekapital med 993 497 994,283377 kronor för avsättning till fritt eget kapital i enlighet med villkoren nedan. Bakgrunden till förslaget är att bolaget på extra bolagsstämma den 12 februari 2021 beslutande om en sammanläggning av utestående aktier i bolaget, vilket medförde en ökning av aktiekapitalet per aktie (kvotvärdet). Styrelsen anser att det är fördelaktigt att minska aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital då ett sänkt kvotvärde för aktien ökar den framtida flexibiliteten för finansiering av bolaget.

  1. Minskningen av aktiekapitalet ska ske för avsättning till fritt eget kapital.
  2. Aktiekapitalet ska minskas med 993 497 994,283377 kronor. En sådan minskning förutsätter en bolagsordningsändring i enlighet med beslutspunkt 7.
  3. Minskningen av aktiekapitalet genomförs utan indragning av aktier.

Efter beslut kommer bolagets aktiekapital att uppgå till 110 387 901,5 och antalet registrerade aktier kommer att vara 220 775 803, var och en med ett kvotvärde om 0,5 kronor.

Styrelsen, eller den styrelsen utser, ska ha rätt att besluta om de mindre ändringar i stämmans beslut som kan erfordras vid registrering av beslutet vid Bolagsverket, Euroclear Sweden AB eller på grund av andra formella krav.

Punkt 9 – Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att, med företrädesrätt för aktieägarna och vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i sådan utsträckning att antalet nyemitterade aktier inte överstiger gränserna för högsta antalet aktier som framgår av vid var tid gällande bolagsordning i bolaget.

Styrelsen föreslår vidare att extra bolagsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i sådan utsträckning att det motsvarar en utspädning av det antal aktier som är utestående vid tidpunkten för extra bolagsstämmans beslut om bemyndigandet uppgående till högst 20 procent, räknat efter fullt utnyttjande av nu föreslaget emissionsbemyndigande. Sådant emissionsbeslut ska kunna fattas med bestämmelse om apport, kvittning eller kontant betalning. Syftet med bemyndigandet och skälet till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske på ett tidseffektivt sätt för att minska skuldsättningen, finansiera investeringar i nya eller befintliga verksamheter, bredda aktieägarkretsen samt för att tillgodose bolagets kapitalbehov.

Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de smärre justeringar av bemyndigandet som kan visas erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

ÖVRIG INFORMATION

Antal aktier och röster

Dagen då denna kallelse offentliggörs finns totalt 220 775 803 aktier och röster i bolaget. Dagen då denna kallelse offentliggörs innehar bolaget inga egna aktier.

Majoritetsregler

För giltigt beslut av extra bolagsstämman avseende punkt 7, 8 och 9 krävs att förslaget biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid extra bolagsstämman företrädda aktierna.

Bemyndigande

Styrelsen, eller den styrelsen förordnar, ska ha rätt att göra de mindre justeringar i extra bolagsstämmans beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen vid Bolagsverket.

Handlingar

Styrelsens fullständiga förslag och övrigt beslutsunderlag framläggs genom att de hålls tillgängliga hos bolaget på Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala samt på www.sbsstudent.se. Kopior av handlingarna sänds till aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Bolagsstämmoaktieboken tillhandahålls på bolagets kontor. Fullmaktsformulär för den som vill delta genom ombud finns på bolagets hemsida, www.sbsstudent.se, och sänds kostnadsfritt till de aktieägare som begär det hos bolaget.

Aktieägares frågerätt

Aktieägarna erinras om sin rätt att, vid bolagsstämman, erhålla upplysningar från styrelsen och verkställande direktören enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Uppsala i juni 2023
Studentbostäder i Norden AB (publ)
Styrelsen

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD, +46 70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser
FNCA Sweden AB
Box 5807
102 48 Stockholm, Sverige
info@fnca.se
www.fnca.se

Datum 2023-06-19, kl 16:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!