Studentbostäder i Norden

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

MARKN.

Studentbostäder i Norden AB (publ), org. nr 556715-7929, med säte i Uppsala, kallar härmed till årsstämma torsdagen den 16 maj 2024 kl. 10.00. Årsstämman kommer att hållas i Advokatfirman Vinges lokaler, Smålandsgatan 20, 111 46 Stockholm. Insläpp och registrering sker från kl. 09.45.

Aktieägare kan delta i årsstämman genom att närvara i stämmolokalen eller genom förhandsröstning.

RÄTT ATT DELTA I ÅRSSTÄMMAN OCH ANMÄLAN

Deltagande i stämmolokalen

Den som vill närvara i stämmolokalen personligen eller genom ombud ska (i) vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena tisdagen den 7 maj 2024, och (ii) senast fredagen den 10 maj 2024 anmäla sig per post till Studentbostäder i Norden AB (publ), ”Årsstämma”, Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala, eller via e-post till ir@sbsstudent.se. Vid anmälan ska namn, person-/organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer och uppgift om eventuella biträden (högst två) samt i förekommande fall uppgift om ombud uppges. Uppgifterna som lämnas vid anmälan kommer att databehandlas och användas endast för stämman. Se nedan för ytterligare information om behandling av personuppgifter.

Om en aktieägare företräds genom ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets hemsida, www.sbsstudent.se. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget tillhanda till ovanstående adress senast onsdagen den 15 maj 2024.

Deltagande genom förhandsröstning

Den som vill delta i årsstämman genom förhandsröstning ska (i) vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena tisdagen den 7 maj 2024, och (ii) senast fredagen den 10 maj 2024 anmäla sig genom att avge sin förhandsröst enligt anvisningar nedan så att förhandsrösten är bolaget tillhanda senast den dagen.

Den som vill närvara i stämmolokalen personligen eller genom ombud, måste anmäla detta enligt vad som anges under ”Deltagande i stämmolokalen” ovan. Det betyder att en anmälan genom endast förhandsröstning inte räcker för den som vill närvara i stämmolokalen.

För förhandsröstningen ska ett särskilt formulär användas. Förhandsröstningsformuläret finns tillgängligt på bolagets hemsida www.sbsstudent.se. Det ifyllda och undertecknade formuläret ska vara bolaget tillhanda senast fredagen den 10 maj 2024. Det ifyllda och undertecknade förhandsröstningsformuläret kan skickas med post till Studentbostäder i Norden AB (publ), ”Årsstämma”, Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala, eller via e-post till ir@sbsstudent.se. Aktieägaren får inte förse förhandsrösten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är förhandsrösten i sin helhet ogiltig. Ytterligare anvisningar och villkor framgår av förhandsröstningsformuläret.

Om en aktieägare förhandsröstar genom ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt bifogas förhandsröstningsformuläret. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets hemsida www.sbsstudent.se. Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas formuläret. Om aktieägare förhandsröstat, och därefter deltar i årsstämman personligen eller genom ombud, är förhandsrösten fortsatt giltig i den mån aktieägaren inte deltar i en omröstning under stämman eller annars återkallar avgiven förhandsröst. Om aktieägaren under stämmans gång väljer att delta i en omröstning kommer avgiven röst att ersätta tidigare inskickad förhandsröst på den punkten.

FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER

För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir införd i aktieboken tisdagen den 7 maj 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts senast den andra bankdagen efter tisdagen den 7 maj 2024 beaktas vid framställningen av aktieboken.

FÖRESLAGEN DAGORDNING

  1. Öppnande av stämman.
  2. Val av ordförande vid årsstämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet.
  6. Prövning av om årsstämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse.
  8. Beslut om fastställelse av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.
  9. Beslut om dispositioner av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.
  10. Beslut om ansvarsfrihet gentemot bolaget för styrelseledamöterna och den verkställande direktören.
  11. Beslut om antal styrelseledamöter.
  12. Beslut om arvoden åt styrelsen och revisorn.
  13. Val av styrelse och styrelseordförande.
  14. Val av revisor.
  15. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler.
  16. Stämmans avslutande.

VALBEREDNINGENS BESLUTSFÖRSLAG

Punkt 2 – Val av ordförande vid årsstämman

Valberedningen har föreslagit att Joel Walhberg från Advokatfirman Vinge, eller den som styrelsen utser vid hans förhinder, utses till ordförande vid årsstämman.

Punkt 11 – Beslut om antal styrelseledamöter

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att antalet styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma ska vara fyra (4), utan suppleanter.

Punkt 12 – Beslut om arvoden åt styrelsen och revisorn

Valberedningen föreslår att arvode till styrelsens ledamöter och inrättade utskottsledamöter, samt revisorerna, ska utgå med följande belopp:

  • 240 000 (tidigare 240 000) SEK vardera till icke anställd styrelseledamot och 360 000 (tidigare 360 000) SEK till styrelseordföranden förutsatt att denna inte är anställd; och
  • 40 000 (tidigare 40 000) SEK till ordförande av revisionsutskottet förutsatt att denna inte är anställd.

Vidare föreslår valberedningen att ersättning till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 13 – Val av styrelse och styrelseordförande

Valberedningen föreslår omval av Tomas Lifvendahl, Charlotte Axelsson, Amir Gal och Leiv Synnes som ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av årsstämman 2025. Vidare föreslås omval av Tomas Lifvendahl som styrelseordförande för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

Information om ledamöter som föreslås för omval finns tillgänglig på bolagets hemsida, www.sbsstudent.se.

Punkt 14 – Val av revisor

Valberedningen föreslår att det registrerade revisionsbolaget Ernst & Young AB väljs till revisor för tiden till slutet av årsstämman 2025. För det fall Ernst & Young AB väljs noterar valberedningen att Ernst & Young AB meddelat att Gabriel Novella kommer att utses till huvudansvarig revisor.

STYRELSENS BESLUTSFÖRSLAG

Punkt 9 – Beslut om dispositioner av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.

Styrelsen föreslår att bolagets resultat balanseras i ny räkning och att någon utdelning således ej lämnas.

Punkt 15 – Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna och vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i sådan utsträckning att det motsvarar en utspädning av det antal aktier som är utestående vid tidpunkten för årsstämmans beslut om bemyndigandet uppgående till högst 20 procent, räknat efter fullt utnyttjande av nu föreslaget emissionsbemyndigande.

Sådant emissionsbeslut ska kunna fattas med bestämmelse om apport, kvittning eller kontant betalning. Syftet med bemyndigandet och skälet till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske på ett tidseffektivt sätt för att minska skuldsättningen, finansiera investeringar i nya eller befintliga verksamheter, bredda aktieägarkretsen samt för att tillgodose Bolagets kapitalbehov. Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de smärre justeringar av bemyndigandet som kan visas erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

ÖVRIG INFORMATION

Antal aktier och röster

Dagen då denna kallelse offentliggörs finns totalt 578 168 936 aktier och röster i Bolaget. Dagen då denna kallelse offentliggörs innehar bolaget inga egna aktier.

Majoritetsregler

För giltigt beslut av årsstämman avseende punkt 15 krävs att förslaget biträds av aktieägare med minst två tredjedelar (2/3) av såväl de avgivna rösterna som de vid årsstämman företrädda aktierna.

Bemyndigande

Styrelsen, eller den styrelsen förordnar, ska ha rätt att göra de mindre justeringar i årsstämmans beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen vid Bolagsverket.

Handlingar

Årsredovisning och revisionsberättelse samt övrigt beslutsunderlag framläggs genom att de hålls tillgängliga hos bolaget på Kungsgatan 47 A, 753 21 Uppsala samt på www.sbsstudent.se, senast tre veckor före stämman. Vidare hålls valberedningens motiverade yttrande tillgängligt hos bolaget på ovan nämnda adress respektive hemsida. Kopior av handlingarna sänds till aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Fullmaktsformulär för den som vill delta genom ombud och förhandsröstningsformulär finns på bolagets hemsida, www.sbsstudent.se, och sänds kostnadsfritt till de aktieägare som begär det hos bolaget.

Aktieägares frågerätt

Aktieägarna erinras om sin rätt att, vid årsstämman, erhålla upplysningar från styrelsen och verkställande direktören enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Uppsala i april 2024

Studentbostäder i Norden AB (publ)

Styrelsen

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD
+46 70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 08.20 CEST.

Certified Adviser
FNCA Sweden AB

Datum 2024-04-15, kl 08:20
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!