Reviderat förslag till incitamentsprogram avseende anställda och styrelseordförande till årsstämma i Streamify AB

REG

Styrelsen har noterat att Skatterättsnämnden har offentliggjort ett förhandsavgörande som innebär att det finns en risk att den bedömningen styrelsen tidigare har gjort avseende kvalificerade personaloptioner inte längre blir gällande. Risken är således att personalen och styrelseordföranden arbetar kvar i Bolaget för att sedan inte kunna nyttja personaloptionerna med anledning av villkoret i beslutet som lyder enligt följande: "De tilldelade personaloptionerna tjänas in under 36 månader från tilldelningsdagen och får endast utnyttjas för förvärv av nya aktier om deltagaren fortfarande är anställd och övriga förutsättningar för kvalificerade personaloptioner enligt inkomstskattelagen är uppfyllda.".

 

Styrelsen, och Johan Klitkou i egenskap av aktieägare, vill undvika att både personal och styrelseordförande förlorar det incitament som programmet är avsett att medföra och har således beslutat att revidera förslaget till årsstämman innebärande att utnyttjandet av personaloptionerna inte längre är villkorat att samtliga förutsättningar för kvalificerade personaloptioner är uppfyllda. Det reviderade förslaget kommer istället innebära att samtliga krav avseende den anställda måste vara uppfyllda för nyttjande av personaloptionerna ska få ske.

 

Skatterättsnämndens förhandsbesked har överklagats och till dess att någon dom meddelas är styrelsen av uppfattningen att man uppfyller kraven för kvalificerade personaloptioner. Skulle domen medföra att styrelsen inte längre bedömer att personaloptionerna är kvalificerade kommer styrelsen att informera marknaden.

 

Fullständiga, och reviderade, förslag till beslut kommer finnas tillgängliga på Bolagets hemsida och kontor tre veckor innan årsstämman.

Datum 2023-06-09, kl 09:39
Källa Cision
Bifogade filer
Nu noteras kryptobörsen Trijos moderbolag på NGM Nordic SME! Teckna aktier i GreenMercs IPO och läs mer här. Har du frågor, kika också gärna in på Trijos discordserver.