Stendörren Fastigheter

Stendörren hyr ut ca 129 000 kvm i Upplands-Bro till Fortifikationsverket

REG

Pressmeddelande

22 december 2023

Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett 6-årigt hyresavtal med Fortifikationsverket avseende fastigheten Nygård 2:14 i Upplands-Bro. Avtalet omfattar dels fastighetens samtliga lager- och kontorsytor samt servicebyggnader med en total uthyrbar area om cirka 129 000 kvm, dels markyta i anslutning till byggnaderna. Fastigheten blir genom uthyrningen fullt uthyrd. Tillträde till lokalerna sker den 1 oktober 2024, omedelbart efter att avtalet med den befintliga hyresgästen Coop löpt ut. Avtalet med Fortifikationsverket löper till den 30 september 2030, med en möjlig förlängning om ytterligare 4 år. Årligt hyresvärde, exklusive tillägg, uppgår till cirka 74 miljoner kronor och är fullt indexreglerat. Vissa moderniseringar och hyresgästanpassningar kommer att genomföras i nära dialog med Fortifikationsverket.   

”Efter ett aktivt marknadsföringsarbete de senaste 6 månaderna som resulterat i ett stort intresse från potentiella hyresgäster, väl överstigande 500 000 kvm i offererad volym, är vi nu glada och stolta att kunna välkomna Fortifikationsverket till GreenHub. Att Fortifikationsverket väljer våra lokaler i Nygård 2:14 bekräftar GreenHub:s attraktiva läge i Mälardalen med närhet till Stockholm samt dess utmärkta kommunikationer med tillgång till såväl järnväg som vägnät i alla väderstreck.” säger Erik Ranje, Verkställande Direktör för Stendörren.

För ytterligare information, vänligen kontakta:                                                      

Erik Ranje, Verkställande Direktör, 0703-08 52 09 eller erik.ranje@stendorren.se

Johan Malmberg, Investerings- och Affärsutvecklingschef, 070-147 25 04 eller johan.malmberg@stendorren.se

Denna information är sådan som Stendörren Fastigheter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 december 2023 kl. 14:00 CET

Stendörren Fastigheter AB (publ)

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett expansivt fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Vår affärsidé är att skapa lönsam tillväxt i substansvärde genom att förvalta, utveckla och förvärva fastigheter och byggrätter inom logistik, lager och lätt industri i nordiska tillväxtregioner.  Då kommersiella förutsättningar föreligger driver vi ändring av detaljplan för befintliga verksamhetsfastigheter och skapar därmed bostadsbyggrätter för vidare utveckling och förvaltning, främst i Storstockholm och övriga Mälardalen.

För mer information om Stendörren Fastigheter AB (publ), se: www.stendorren.se.

Datum 2023-12-22, kl 14:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!