SolTech Energy Sweden

Analysguiden: ”Vi bibehåller vår riktkurs på 25 kronor”

Så skriver Analysguiden, en del av Aktiespararna, i en dagsfärsk analys av Soltech Energys aktie. Sett till aktiens värdering landar Analysguiden i att Soltech-aktien fortsatt är kraftigt undervärderad och resonerar för att börsvärdet är alldeles för lågt. De upprepar därmed sin tidigare riktkurs på 25 kronor per aktie för Soltech-aktien.

Analysen innehåller även en marknadsöverblick i vilken Analysguiden särskilt belyser Soltechs breddning mot två strategiska områden. Det första är solparksområdet, där Soltech slutit avtal med Norska Solgrid om potentiellt ordervolymer till 700-1000 MSEK under de närmsta åren, och potentiellt upp till 2 miljarder totalt. Det andra området analytikerna ringar in lite extra är expertisen inom storskalig elbilsladdning, där dotterbolaget E-Mobility leder koncernens satsning på ett område som väntas växa rejält under kommande år.

Analysen kommenterar dock att marginalförbättringen dröjer och pekar på att bruttomarginalen ligger kvar på 35%. 2023 är återigen ett utmanande år men ledningen och alla dotterbolag jobbar hårt med att förbättra marginalerna löpande.

Sammanfattningsvis bedömer Analysguiden att de ser en betydande uppsida i aktien och lägger även fram ett resonemang där de redogör att de inte hittar någonting tillräckligt substantiellt för att ens i närheten förklara den den fallande kursutvecklingen och den låga värderingen.

Här kan du ta del av hela analysen: https://www.aktiespararna.se/analyser/soltech-energy-forskjutning-av-marginalmalet

Datum 2023-09-14, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!