Smolteks valberedning inför årsstämman 2024

REG

Valberedningens ledamöter har utsetts enligt den instruktion för valberedningen som antogs vid årsstämman den 11 maj 2023, i enlighet med vilken bolagets tre största ägare per 30 september 2023; har rätt att utse varsin representant i valberedningen. Årets representanter har utsetts av Gramtec Business Partner AB, Peter Enoksson och Kaj Holmberg.

Valberedningen består av följande ledamöter:

Lena Olving (valberedningens ordförande, för tredje året)  
Partner och grundare av Olving & Ohberg AB. Kommer innan dess från rollen som vd och koncernchef för Mycronic AB. Lena har en lång karriär inom bland annat Volvo Cars AB och Saab AB bakom sig och är idag framför allt verksam i styrelser och som rådgivare och mentor. Lena innehar styrelseuppdrag i flera internationella bolag såsom Assa Abloy AB, Investment AB Latour, Vestas Wind System A/S, NXP Semiconductor B.V med flera.

Hans Börsvik  
Är sedan 2015 verksam som styrelseledamot, styrelseordförande, mentor, rådgivare och i valberedningar samt advisory boards. Dessförinnan var Hans verksam som revisor på PwC i över 30 år, varav de sista 8 åren som vice vd och vd. Av aktuella och tidigare uppdrag kan nämnas Orvelin Group AB, Hedin Mobility Group AB, Stockholms universitet, SU Holding AB och Meritmind AB. Samt ledamot i Jämställdhetsakademin.

David Pettersson  
Vd för Gramtec Venture AB, ett dotterbolag till Gramtec Business Partner AB, och har en lång relation till Smoltek. David är även aktiv som investerare, rådgivare och styrelseledamot i flera utvecklingsbolag.

Per Zellman 
Styrelseordförande i Smoltek Nanotech Holding AB

Valberedningen ska bland annat lämna förslag till årsstämman på antal styrelseledamöter, styrelsens sammansättning, ordförande i styrelsen, revisorsval, styrelse- och revisorsarvoden samt ordförande på årsstämman i enlighet med vad som följer av svensk kod för bolagsstyrning.

Aktieägare som vill lägga fram förslag till valberedningen kan göra detta via e-post till agm@smoltek.com. För att valberedningen ska kunna beakta ett förslag måste det ha inkommit i god tid inför årsstämman 2024, som kommer att äga rum tisdagen den 14 maj klockan 10:00. Plats för Smolteks årsstämma 2024 kommer att meddelas senare.

Datum 2023-11-10, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!