Smolteks första patent som riktar sig till den gröna vätgasindustrin har beviljats

Smoltek skyddar bolagets innovativa teknologiplattform genom en omfattande och växande patentportfölj, bestående av cirka 110 patenttillgångar, varav 80 nu har beviljats.

Det senaste patentet, är det första i en ny patentfamilj, kallad "Electro Catalyst Support", som beskriver hur man kan använda Smolteks kärnteknologi i elektrokemiska celler. I det här fallet – hur koncernföretaget Smoltek Hydrogen kan använda tekniken för att radikalt minska mängden iridiumkatalysatorer i elektrolysörceller samt öka vätgasproduktionen per area i cellen.

– Den nya patentfamiljen är ett genombrott för oss eftersom vi nu kan bli en nyckelleverantör av tekniska lösningar som gör det möjligt för vätgasindustrin att skala upp produktionen av PEM-elektrolysörer, säger 
Fabian Wenger, FoU-chef på Smoltek Hydrogen.

Patentfamiljen, Electro Catalyst Support, beskriver en metod för att producera katalysatorer med stöd av nanostrukturer. Innovationen relaterar till anordningar som används vid elektrolys, särskilt för elektrolys, som är ett sätt att producera vätgas utan fossila bränslen. Innovationen tillhandahåller metoder för att omvandla överskott av elektrisk energi från intermittenta energikällor, såsom vind- och solenergi, till kemisk energi för lagring och senare användning.

Tekniken är lämplig för nanostrukturer som åtminstone delvis täcks av ett skyddande skikt utformat för att öka motståndet mot korrosion (dvs så att de är hållbara för användning på anodsidan av PEM-elektrolysören).

Med detta nya patent omfattar Smolteks patentportfölj nu globalt 80 beviljade patent baserade på företagets kolnanoteknologiplattform.

Datum 2023-08-24, kl 14:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!