Smoltek Nanotech Holding AB (publ), Delårsrapport Q3 2023

REG

Bästa aktieägare,

Ett spännande kvartal är till ända och det är dags att sammanfatta, men också att blicka framåt.

Under perioden har vi på allvar visat att vi rör oss alltmer från ren labbutveckling till att även sätta upp industriella tillverkningsprocesser för vår teknik, inom båda våra affärsområden. Dessa processer är viktiga för oss då vi kan bedriva mer datadriven utveckling och på så vis accelerera takten på väg mot kommersiella produkter som baseras på vår nanoteknik.

Inom affärsområde halvledare, som drivs av Smoltek Semi, har vi utvecklat en tillverkningsprocess för våra CNF-MIM- kondensatorer i höga volymer. Processen består av flertalet delprocesser och utförs av olika samarbetspartners med standardutrustning för högvolymsproduktion. I första testet av tillverkningsprocessen producerade vi kondensatorer, utan våra kolnanofibrer, för att validera stabiliteten, repeterbarheten och övergripande kvalitet i de olika processtegen.

Efter mycket framgångsrika resultat av testserien beslöt vi att börja producera den första omgången av industriellt tillverkade prototyper av våra CNF-MIM-kondensatorer (engineering samples). Vi förväntar oss leverans av denna i slutet av året och därefter kommer kondensatorernas prestanda utvärderas av oss, vår partner YAGEO och potentiella kunder. Syftet är att få information för att ta nästa steg i att utveckla en kommersiell högpresterande kondensatorprodukt att ta till marknaden tillsammans med YAGEO.

Parallellt med det här arbetet har vi även initierat planering av att forma ett gemensamt bolag för att ta våra CNF-MIM- kondensatorer till marknaden. Att YAGEO, redan innan resultaten från våra engineering samples är klara, är beredda att lägga tid och resurser på detta ser jag som ett gott bevis på deras förtroende för oss och vår teknologi.

Strax före periodens slut kunde vi meddela att vår specialbeställda maskin för industriell tillverkning av kolnanofibrer i höga volymer blivit färdigställd och har klarat acceptanstesterna. Nu återstår en del nödvändigt pappersarbete innan den är redo att skeppas från tillverkaren till Göteborg. Tills vi valt kontraktstillverkare (foundry) för placering av maskinen kommer den att ställas på Chalmers MC2-laboratorium.

Inom affärsområde vätgas, som drivs av Smoltek Hydrogen, utvecklar vi ett cellmaterial till elektrolysörer för att radikalt minska mängden dyrbart iridium i elektrolysörcellen. Vårt mål är att minska mängden iridium med 95% jämfört med dagens cellmaterial, vilket är i linje med vad elektrolysörbranschen ser som nödvändigt för att kunna skala upp tillverkningen så de kan möta behovet av fossilfritt producerad vätgas.

Redan i början av perioden kunde vi meddela att det första patentet för vår teknik beviljats. Detta patent beskriver hur vi kan använda vår kärnteknologi för att minska mängden iridium i elektrokemiska celler. Att ha patentskydd för vår teknik är en förutsättning för att vi ska kunna bygga värde inom affärsområdet och det underlättar i diskussioner med potentiella kommersiella partners.

Vi märker av ett starkt intresse från forskare och branschaktörer för vårt cellmaterial, vilket blev väldigt tydligt vid den globala elektrokemiska konferensen ECS, som i år hölls i Göteborg. Dels rönte vår tekniska presentation stort intresse, dels hade vi stort tryck i vår monter som gav flertalet givande möten samt visningar av vårt interna vätgaslabb.

Med ytterligare ett starkt kvartal bakom oss när det gäller teknisk utveckling inom våra affärsområden fortsätter vi att arbeta fokuserat mot våra mål. Inom Smoltek Semi siktar vi på att kunna leverera industriellt tillverkade prototyper av våra kondensatorer till YAGEO samt definiera nästa steg i enlighet med samverkansavtalet, innan året är slut. Inom Smoltek Hydrogen ska vi närmast verifiera en industriellt skalbar process för nanofibertillverkning till vårt cellmaterial, så att även den tillverkningen, på sikt, kan gå från labbet till en produkt med konkreta testprojekt i samarbete med kunder.

Under perioden har vi även stärkt vår kommunikation med en dedikerad IR-blogg, i syfte att ge dig som investerare fördjupad information om vår teknik och hur den passar in på den globala marknaden. Du hittar bloggen under investor-sidan på vår webbplats.

Slutligen vill jag understryka att vi är inne i en oerhört spännande fas där vi börjar se frukterna av vårt hårda arbete med att ta vår teknik till marknaden inom två globala produktområden som båda har enorm potential.

Håkan Persson, vd Smoltek Nanotech Holding AB

Kvartalet i korthet (koncernen)

JANUARI - SEPTEMBER  

  • Nettoomsättning: 4 288 KSEK (1 002)   
  • Periodens resultat: -38 491 KSEK (-32 353) 
  • Resultat per aktie, före utspädning: -2,59 SEK (-3,49) 
  • Resultat per aktie, efter möjlig utspädning: -2,54 SEK (-3,23)  
  • Antal utestående aktier: 16 222 202 (9 282 895)  
  • Antalet aktier efter möjligt utnyttjande av teckningsoptioner: 16 504 222 (9 496 878)  
  • Summa eget kapital: 93 113 KSEK (104 225)  
  • Likvida medel: 36 203 KSEK (50 498)  
  • Soliditet: 82,3% (80,7%) 

TREDJE KVARTALET  

  • Nettoomsättning: 1 232 KSEK (1 002)   
  • Periodens resultat: -10 400 KSEK (-12 139) 
  • Resultat per aktie, före utspädning: -0,64 SEK (-1,31) 
  • Resultat per aktie, efter möjlig utspädning: -0,63 SEK (-1,09)  
  • YAGEO:s CTO ser stor potential i Smoltek (sagt i internationell intervju) 
  • Tekniken för cellmaterial till elektrolysörer presenterad vid internationell vätgaskonferens 
  • Smolteks första patent som riktar sig till den gröna vätgasindustrin har beviljats
  • Specialbeställd maskin för industriell tillverkning av kolnanofibrer i höga volymer färdigställd
Datum 2023-11-07, kl 14:56
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!