Smoltek Nanotech Holding AB (publ), delårsrapport Q1 2023

REG

 

 Under det första kvartalet fortsatte vi att nå framsteg i samarbetet med industriella och kommersiella partners inom våra två affärsområden; halvledare och vätgas. Det är tydligt att vi har lyckats hitta samarbetsformer och framför allt partners som delar vår ambition att nå marknaden med innovativa produkter på ett effektivt sätt.

Inom affärsområde halvledare utvecklar vi en produktfamilj av ultratunna kondensatorer till halvledarindustrin, och i början av året presenterade vi vårt koncept tillsammans med vår samarbetspartner YAGEO vid den internationella 3D-PEIM-konferensen (3D Power Electronics Integration and Manufacturing) i Miami. Det här var ett ypperligt tillfälle att presentera vårt samarbete och den teknikutveckling och de kommersialiseringsaktiviteter som vi bedriver tillsammans med YAGEO för vår kommande familj av kondensatorprodukter.

I februari uppdaterade vi våra strategiska milstolpar för affärsområdet. Vårt fokus är att uppnå samtliga milstolpar inom vårt gemensamma utvecklingsavtal (JDA) med YAGEO, under 2023, för att därefter kunna gå vidare med bildandet av ett gemensamt samriskbolag (Joint Venture) för kommersialisering och global försäljning av våra ultratunna kondensatorer. Vi arbetar också med teknisk och kommersiell analys för ytterligare potentiella produkter inom produktfamiljen ultratunna kondensatorer, utöver avkopplingskondensatorer för mobiltelefoner och andra avancerade processorer.

Leveransen av den beställda kolväxtmaskinen för industriell tillverkning av våra kolnanofibrer förväntas ske under tredje kvartalet i år. För att hålla tempot uppe i vårt samarbete med YAGEO har vi under tiden modifierat i vår befintliga kolväxtmaskin (6” PECVD på Chalmers MC2-laboratorium), vilket innebär att maskinen nu kan användas för produktion av industriellt tillverkade prover (engineering samples) i en 8” produktionsmiljö. Vi räknar med att kunna producera tiotusentals prover i veckan med hjälp av vår modifierade maskin.

Inom affärsområde vätgas utvecklar vi ett cellmaterial till elektrolysörer i syfte att dramatiskt minska åtgången av den sällsynta ädelmetallen iridium. Elektrolysörerna blir därigenom mycket billigare och den minskade åtgången av iridium per elektrolysör bidrar också till att möjliggöra global uppskalning av PEM-elektrolysörer, vilka är centrala för produktion av fossilfri vätgas.

För närvarande bedriver vi bland annat ett utvärderingsprojekt av teknologin tillsammans med en stor industriell tillverkare av insatsmaterial till elektrolysörer och där utvärderar vi vårt cellmaterials korrosionsbeständighet samt dess prestanda vid mindre mängd iridium. Nu har vi fått ta del av resultaten av dessa tester inklusive långtidstester, och vi är mycket glada över att vårt material dels är korrosionsbeständigt samt att det med endast en femtedel så mycket iridium ger samma prestanda som ett standardmaterial. Det visar att vårt koncept håller och nu kan vi börja trimma in olika tekniska parametrar för att ytterligare förbättra cellmaterialet.

För att effektivisera vårt utvecklingsarbete inom affärsområde vätgas färdigställer vi under våren ett eget labb, beläget i an-slutning till vårt huvudkontor i Göteborg. H2Lab, som vi kallar det, har avancerad utrustning för prestandamätning där vi kan tillverka egna testceller samt genomföra kort- och långtidstester. Det är även mycket glädjande att Smolteks grundare Shafiq Kabir är tillbaka i bolaget i en roll där han kommer att medverka till utveckling och utvärdering av koncept för volymtillverkning av vårt cellmaterial till elektrolysörer. Hans djupa tekniska kunskap och innovationskraft blir återigen en värdefull tillgång för Smoltek-teamet.

Sammantaget har inledningen av 2023 utvecklats på ett positivt sätt och vi ser en god utvecklingstakt inom våra två affärsområden som bådar gott inför resten av året. 

Håkan Persson, vd Smoltek Nanotech Holding AB 

Kvartalet i korthet (koncernen)

JANUARI - MARS 

  • Nettoomsättning: 1 405 KSEK (0)
  • Periodens resultat: -14 994 (-9 741)
  • Resultat per aktie, före utspädning: -1,06 SEK (-1,05)
  • Resultat per aktie, efter möjlig utspädning: -0,89 SEK (-1,02)
  • Antal utestående aktier: 14 188 887 (9 282 895)
  • Antalet aktier efter möjligt utnyttjande av teckningsoptioner: 16 931 883 (9 593 949)
  • Summa eget kapital: 109 687 KSEK (126 259)
  • Likvida medel, inkl kortfristiga placeringar: 54 820 KSEK (59 386)
  • Soliditet: 83,4% (94,8%)
  • Presentation av kondensatorteknologin CNF-MIM tillsammans med YAGEO vid 3D PEIM 2023 i Miami, USA
  • Otterhällegatan 1 i centrala Göteborg – ny adress för Smoltek-koncernen
  • Shafiq Kabir utsedd till ansvarig för volymprocesser inom affärsområde vätgas
  • Avtal tecknat för fördjupat samarbete med teknikkonsultbolaget Qamcom

Datum 2023-04-26, kl 13:25
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!