Smoltek krävs på återbetalning för avdrag av arbetsgivaravgifter

Skatteverket har beslutat att inte medge avdrag för forskning och utveckling (FOU) i arbetsgivardeklarationer där Smoltek gjort avdrag för arbetsgivaravgifter gällande anställda som aktivt arbetar med uppgifter som kvalificeras som forskning och utveckling.

- Vi anser att Smolteks forskning och utvecklingsarbete definitivt faller under de regler som finns gällande forskning och utveckling. Hela vår verksamhet bygger på just forskning och utveckling av ny materialteknik, som bland annat möjliggör tillverkning av komponenter i mindre formfaktorer och med lägre energiförbrukning i mikroelektronik, samt utveckling av nya material som signifikant minskar användningen av kritisk ädelmetall för fossilfri vätgasproduktion, säger Håkan Persson, vd och koncernchef på Smoltek.

Smoltek anser att beslutet är felaktigt och kommer därför att begära omprövning av beslutet. Bolaget har i dagsläget ingen information om när överklagan kan omprövas.

Datum 2023-11-02, kl 12:15
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!