Smoltek har utvecklat en process för produktion av industriellt tillverkade prototyper i höga volymer vilka väntas bli klara före utgången av Q4 2023

Koncernbolaget Smoltek Semi har framgångsrikt tillverkat kondensatorprototyper (utan kolnanofibrer) på 8-tums waferformat, där bearbetningen av prototyperna har utförts i samarbete med flera partners runt om i världen, bestående av forskningsinstitut, maskinleverantörer samt kontraktstillverkare (foundrys) med produktionskapacitet för höga volymer. Merparten av bearbetningen har gjorts med standardutrustning för högvolymproduktion som används vid komponentproduktion inom halvledarindustrin.
 
Dessa kondensatorprototyper har till syfte att utveckla och validera stabiliteten, repeterbarheten och den övergripande kvaliteten i alla tillverkningsprocesser som är nödvändiga för att kunna producera bolagets kondensatorer på 8-tums wafers. De är alltså inte tillverkade för att visa på kondensatorernas höga elektriska prestanda.
 
– Det här är första gången som Smoltek Semi producerar kondensatorer i 8-tums waferformat i den här typen av tillverkningsprocesser, säger Karl Lundahl, COO & Head of R&D på Smoltek Semi. 
 
– Det här är viktigt av framför allt två skäl. Det första skälet är den betydande ökningen av antalet kondensatorer vi kan producera för utvecklingsändamål. Vi kan inrymma cirka 27 000 kondensatorer på en enda 8-tums wafer. Det stora antalet gör det möjligt att bedriva mer datadriven utveckling och därmed accelerera utvecklingstakten mot en kommersiell produkt, fortsätter Karl Lundahl. 
 
– Den andra anledningen till att 8-tumsformfaktorn är viktig är att formatet är kompatibelt med högvolymproduktion. Vi är därför ganska övertygade om att det 8-tums wafer-format som vi nu har migrerat till i vår utveckling kommer att göra det möjligt för oss att mer effektivt påskynda den tekniska överföringen av tillverkningsprocesserna till en framtida högvolymproduktion, avslutar Karl Lundahl.
 
Baserat på de framgångsrika resultaten som uppnåtts, har Smolteks R&D-team fattat beslut om att använda den utvecklade 8-tumstillverkningsprocessen för att producera den första omgången av industriellt tillverkade prototyper (s.k. engineering samples) av CNF-MIM-kondensatorer, vilka också kommer att inkludera Smolteks patentskyddade kolnanofibrer.
 
Dessa industriellt tillverkade prototyper (s.k. engineering samples) av CNF-MIM-kondensatorer förväntas bli klara i slutet av fjärde kvartalet i år, och kommer därefter att utvärderas av Smoltek Semi och dess partner YAGEO Group. Den elektriska prestanda, tillförlitlighet och processtabilitet som Smoltek Semi strävar efter att demonstrera med dessa
industriellt tillverkade prototyper (s.k. engineering samples) av CNF-MIM-kondensatorerkommer att ge nödvändig information för att ta nästa steg mot att utveckla en kommersiell högpresterande kondensatorprodukt tillsammans med partnern YAGEO Group. 

Datum 2023-10-04, kl 16:59
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!