Smart Eye Tillkännager Största Driver Monitoring System (DMS)-Affären Någonsin – Levererar sin Mjukvara som Tier 1-Leverantör

MAR

Företaget kommer att leverera sin DMS-teknik till 46 nya bilmodeller av en stor nordamerikansk fordonstillverkare. Den beräknade intäkten för ordern är 1,55 miljarder kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Göteborg, Sverige – 18 december, 2023 – Smart Eye, den ledande utvecklaren av DMS-mjukvara till fordonsindustrin, tillkännagav i dag en stor genombrottsorder från en av världens största fordonstillverkare. För första gången kommer Smart Eye att leverera sin teknik direkt till biltillverkaren som en Tier 1-leverantör av mjukvara, med en mjukvarustack som körs på en avancerad AI-processorplattform.

Kunden, en stor nordamerikansk biltillverkare, har redan flera bilmodeller med Smart Eyes DMS-teknik på vägarna, och fler bilar kommer att lanseras under de kommande åren. Dessa kommer att fortsätta vara i produktion med Smart Eye som Tier 2-leverantör fram till 2027, då de 46 nya bilmodellerna kommer att öka sin produktion med Smart Eye som en Tier 1-leverantör.

Den beräknade intäkten för ordern är 1,55 miljarder kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

”Den här affären är den första i sitt slag. Att Smart Eye levererar vår mjukvara som Tier 1-leverantör i en affär av den här omfattningen är en extremt betydande utveckling på mer än ett sätt,” säger Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. ”Det tar oss inte bara ännu närmare kunden, utan det pekar också på en förändring i branschen i stort. Vi har gått in i en ny era av mjukvarudefinierade fordon, där avancerad AI tar trafiksäkerhet till nya höjder. ”

Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 296 design wins från 20 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än SEK 6 715 miljoner. Det potentiella värdet från ytterligare design wins med alla 20 biltillverkare är SEK 3 000 miljoner.

Datum 2023-12-18, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!