Smart Eye Tillkännager Genombrottsorder för sitt Fleet Driver Monitoring-system AIS

MAR

Smart Eye kommer att leverera sitt Fleet Driver Monitoring-system till två medelstora lastbilsmodeller av en stor europeisk tillverkare av kommersiella fordon. Den beräknade intäkten för ordern är 150 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Smart Eye, den ledande utvecklaren av Driver Monitoring-systemteknik (DMS) till fordonsindustrin, meddelade i dag att man har tecknat ett stort kontrakt för sitt AIS-system. Den nyligen lanserade produkten är ett komplett hård- och mjukvarusystem avsett för original- eller eftermarknadsinstallation i kommersiella fordon, främst lastbilar och bussar. 
 
Smart Eye har tidigare levererat sin teknik till flera av kundens lastbilsmodeller, men då som en Tier 2-leverantör av mjukvara. Denna nya order är första gången som kunden, en stor europeisk kommersiell fordonstillverkare, kommer att implementera Smart Eyes AIS-produkt i medelstora lastbilar. På så sätt garanterar kunden att dess nya fordon är kompatibla med kommande europeisk lagstiftning, som kräver avancerad distraktionsdetektion i alla nya fordon. 
 
Kontraktet är Smart Eyes största hittills för dess AIS Driver Monitoring-system, med ett beräknat ordervärde på 150 miljoner kronor. Det beräknade värdet från möjliga ytterligare design wins från denna kund uppgår till 100 miljoner kronor under produktlivscykeln.
 
Med hjälp av Smart Eyes egenutvecklade hårdvara och beprövade DMS-mjukvara är AIS specifikt utvecklat för att minska antalet olyckor i alla typer av fordon. Systemet är byggt med företagets väl beprövade AI-algoritmer för att upptäcka tidiga tecken på trötthet eller distraktion hos föraren, och på så sätt förbättra den allmänna trafiksäkerheten. 
  
"Detta är ett stort genombrott för Smart Eyes AIS-produkt", säger Magnus Brunzell, VP för Fleet & Aftermarket på Smart Eye. "Teknik som spårar trötthet och distraktion hos föraren användes först i personbilar i premiumsegmentet, men har sedan dess blivit en viktig säkerhetsfunktion tack vare ny lagstiftning. Med AIS gör vi vår världsledande teknik tillgänglig för ett ännu bredare fordonssegment. Den här affären bevisar att Smart Eye har de idealiska lösningarna för att förbättra trafiksäkerheten och rädda liv, oavsett fordonstyp.” 
 
"Vi är oerhört stolta över att ha blivit utvalda som Tier 1-systemleverantör till en av världens största tillverkare av medelstora och tunga lastbilar", säger Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. "Vi planerade inte för detta när vi började utveckla AIS-produkten 2019, det här överstiger våra förväntningar. Att leverera till en kund av den här storleken och på den här nivån gör oss väl positionerade för att vinna ännu fler affärer med AIS framöver. Det kommer också att innebära mer ansvar för att säkerställa en kvalitetssäkrad leveranskedja.” 
 
De nya fordonen kommer att börja produceras under andra halvan av 2025. 
 
Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 322 design wins från 21 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än 7 500 miljoner kronor. Det potentiella värdet över produktlivscykeln från möjliga ytterligare design wins med alla 21 biltillverkare är 3 950 miljoner kronor. 

Datum 2024-03-20, kl 15:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!