Smart Eye Tillkännager 19 Nya Design Wins för Driver Monitoring-System från en av Världens Största Fordonstillverkare

MAR

Smart Eye har valts ut för att leverera sin världsledande Driver Monitoring System-mjukvara (DMS) till ytterligare 19 bilmodeller. Den beräknade intäkten för ordern är 200 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Smart Eye, den ledande utvecklaren av DMS-mjukvara tillfordonsindustrin, kommer att leverera sin teknologi till 19 nya bilmodeller av en befintlig kund, ett stort biltillverkningsföretag. Den nya ordern omfattar flera OEM-varumärken inom en europeisk-amerikansk bilallians, som utgör en av världens största fordonstillverkare. Ett av de OEM-varumärken som inkluderas i ordern köper Smart Eyes teknik för första gången.

De nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att gå i produktion i slutet av 2026. Den beräknade intäkten för ordern är 200 miljoner kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. 

”Årsskiftet brukar vara högsäsong för att upphandlingar av DMS att gå i mål. Detta år visar sig inte vara något undantag, med stor framgång för Smart Eye,” säger Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. ”Vi är glada att återigen utöka vårt samarbete med en befintlig kund. Vi har länge förutspått en ökning av både mängden design wins och deras omfattning, i och med att den europeiska lagstiftning som kräver DMS i alla nya fordon snart träder i kraft. Vi ser nu effekten av den kommande förordningen, och det är tydligt att Smart Eyes position som marknadsledare bara etableras ytterligare.” 

Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 315 design wins från 21 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än SEK 6 915 miljoner. Det potentiella värdet från ytterligare design wins med alla 21 biltillverkare är SEK 2 800 miljoner. 

Datum 2024-01-05, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!