Smart Eye Tillkännager 12 Design Wins för Driver Monitoring-System från en Ny Japansk Kund

MAR

Smart Eye har valts ut för att leverera sin världsledande Driver Monitoring System-mjukvara (DMS) till ytterligare tolv bilmodeller av en stor japansk biltillverkare. Den beräknade intäkten för ordern är 500 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Göteborg, Sverige – 6 september 2023 – Smart Eye, den ledande utvecklaren av DMS-mjukvara tillfordonsindustrin, kommer att leverera sin teknologi till tolv nya bilmodeller av en ny japansk OEM-kund.

Kunden är en stor japansk biltillverkare med global produktion, och det nya kontraktet är resultatet av en lång och omfattande utvärderingsprocess.

De nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att börja produceras i mitten av 2025. Den beräknade intäkten för ordern är 500 miljoner kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

"Tack vare det här avtalet har vi nu en stabil ledning på den japanska bilmarknaden”, säger Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. ”Vägen hit har varit lång och full av hårt arbete. Jag skulle vilja tacka teamet och våra partners, det är tack vare deras ansträngningar som detta blev verklighet. Jag förväntar mig att den här affären kommer att växa med tiden i samband med att cabin monitoring-funktioner adderas till de nuvarande DMS-systemen”.

Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 229 design wins från 20 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än SEK 4 865 miljoner. Det innebär att det totala potentiella värdet från ytterligare design wins med biltillverkare på befintliga plattformar nu är SEK 4 095 miljoner.

Datum 2023-09-06, kl 11:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!