Smart Eye signerar ett genombrottsavtal för AIS Driver Monitoring System för fordonsflottor med Linde

MAR

Smart Eye kommer att leverera sitt kompletta Driver Monitoring System (DMS) med hård- och mjukvara till Linde i Norden och Baltikum. Linde är världens största industrigasföretag och det ledande industrigasföretaget i Norden.

Göteborg, Sverige – 26 juni 2023 – Smart Eye, den ledande utvecklaren av Driver Monitoring System (DMS)-teknologi till fordonsindustrin, tillkännagav idag att de har tecknat ett genombrottskontrakt för sin AIS-produkt – ett komplett hård- och mjukvaru-DMS för eftermarknadsinstallation i fordonsflottor.

Det här är första gången Smart Eyes nya AIS-system kommer att levereras till en större flotta av tunga fordon för eftermarknadsimplementering. Efter en lång och grundlig utvärderings- och testprocess valde kunden, Linde, Smart Eyes AIS-system för att förbättra säkerheten i de tunga fordon som används för dess gasdistribution. Linde är världens största industrigasföretag och kommer initialt att installera Smart Eyes AIS-system i tunga fordon som används i Norden och Baltikum.

AIS använder Smart Eyes beprövade DMS-mjukvara som redan har implementerats i mer än 1 000 000 bilar på vägen. I kombination med Smart Eyes bilkvalificerade hårdvara är AIS ett flexibelt och skalbart säkerhetssystem för bilens interiör designat för att minska olyckor. Byggt med AI-baserade algoritmer förbättrar systemet den övergripande trafiksäkerheten genom att upptäcka tidiga tecken på trötthet eller distraktion hos föraren.

"Detta nya kontrakt är ett viktigt genombrott för Smart Eye och är bara en av flera stora flottkunder som vi för närvarande samarbetar med", säger Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. "Linde är ett företag som vägrar att kompromissa med säkerheten och jag är stolt över att de har valt AIS för att förhindra mänskliga skador, minska ekonomiska förluster och förbättra den övergripande säkerheten i sina lastbilar. Detta är inte bara ett betydande genombrott för Smart Eye utan också ett viktigt steg mot att minska trafikolyckorna och rädda liv.”

"Efter år av hårt arbete är jag mycket glad över att ha fått vårt första stora kontrakt med en flottkund", säger Magnus Brunzell, VP för Applied AI Systems (AIS), Smart Eye. "Vi har lagt stor kraft på att utveckla AIS, ett mycket högkvalitativt Driver Monitoring System som är idealiskt för eftermarknadsinstallation i tunga fordon."

"Säkerhet är av högsta prioritet på Linde och framför allt strävar vi efter att se till att våra förare kommer hem säkra i slutet av dagen", säger Elias Chowdhury, Transport Safety Manager Region Europe North på Linde. "Baserat på vår grundliga utvärdering, inklusive omfattande fälttester, var Smart Eye det bästa valet för oss."

För mer information:

Martin Krantz, VD Smart Eye AB
Telefon: +46 70-329 26 98
E-post: martin.krantz@smarteye.se

Gabi Zijderveld, CMO Smart Eye AB
E-post: gabi.zijderveld@smarteye.ai

Om Smart Eye

Smart Eye är den ledande leverantören av Human Insight AI, teknologi som förstår, stöder och förutsäger mänskligt beteende i komplexa miljöer. Företagets mål är att överbrygga klyftan mellan människor och maskiner för en säker och hållbar framtid. Med stöd av Affectiva och iMotions – företag som förvärvades 2021 – ger Smart Eyes multimodala mjukvaru- och hårdvarulösningar oöverträffad insikt i mänskligt beteende.

Inom bilindustrin tillhandahåller Smart Eye vägfärdiga förarstödsystem och nästa generations Interior Sensing-lösningar som förbättrar trafiksäkerheten och mobilitetsupplevelsen. Smart Eyes teknologi, som baseras på över två decennier inom bilindustrin, används till 217 fordonsmodeller av 19 av världens ledande biltillverkare, inklusive BMW, Polestar och Geely. Smart Eyes förarstödsystem finns redan i mer än 1 000 000 bilar på vägen idag. Smart Eye grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Sverige med kontor i USA, Storbritannien, Tyskland, Danmark, Egypten, Singapore, Kina och Japan.

Om Linde

Linde är ett ledande globalt industrigas- och teknikföretag med en försäljning som uppgick till 33 miljarder dollar år 2022. Vår mission är att göra världen mer produktiv genom att tillhandahålla högkvalitativa lösningar, teknologier och tjänster som gör våra kunder mer framgångsrika och bidrar till att bevara och skydda vår planet. 

Företaget tillhandahåller lösningar för många olika branscher, däribland kemi och raffinering, mat & dryck, elektronik, hälsovård, tillverkning och basmetallindustrin. Lindes industrigaser används i många tillämpningar, från livräddande syre för sjukhus till högrena gaser och specialgaser för elektroniktillverkning, vätgas för rena bränslen mm. Linde levererar också toppmoderna gasprocesslösningar för att stödja kundernas expansion, åstadkomma effektivitetsförbättringar och utsläppsminskningar. 

För mer information om företaget och dess produkter och tjänster, besök www.linde-gas.se och www.linde.com

Datum 2023-06-26, kl 13:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!