Skolon publicerar kvartalsrapport per 31 mars 2023

REG

Kvartalsrapporten visar för perioden 1 januari - 31 mars 2023 fortsatt ökad tillväxt gällande antal betalande användare och därmed en fortsatt ökad omsättning jämfört med samma period föregående år.

Skolons vd Oliver Lundgren kommenterar:

– Inledningen för 2023 har börjat starkt för oss på Skolon och när vi nu summerar det första kvartalet för året kan jag konstatera att vi fortsätter öka både vår omsättning och antalet betalande användare. Antalet betalande användare passerade 618 000 st under kvartalet, vilket är ett resultat av att fler användare nu tillkommit i plattformen från de större ramavtal som tecknades förra året, såsom Stockholms stad och Stavanger kommune. Under kvartalet har även två nya större ramavtal tecknats i Norge med totalt 6 kommuner, vilka vi ser fram emot att onboarda under kommande kvartal.

 

Siffror inom parentes avser utfall under motsvarande period föregående år.

 

Första kvartalet 2023

         Nettoomsättningen uppgick till 14,5 (8,6) Mkr, en ökning med 5,9 Mkr eller 68,8%, varav 100% är organisk tillväxt.

         EBITDA uppgick till -1,1 (-3,2) Mkr. Rörelseresultatet uppgick till -2,0 Mkr (-4,1 Mkr).

         Resultat per aktie uppgick till -0,08 kr för årets första kvartal.

         Kassaflödet före finansieringsverksamheten uppgick till -1,4 (-4,2) Mkr varav -1,3 (-1,5) Mkr avsåg kassaflöde från investeringsverksamheten. Nettokassan uppgick till 27,1 (1,7) Mkr vid periodens slut.

         Antalet betalande användare uppgick till 618 954 vid perioden slut, en ökning med 48,7 procent jämfört med Q1 2022.

         Snittintäkt per användare (ARPPU) uppgick till 101 kr, beräknat på intäkterna under de senaste 12 månaderna.

 

Väsentliga händelser under första kvartalet 2023

         Bolaget tar steg framåt inom hållbarhetsfrågor och har påbörjat framtagandet av en hållbarhetsstrategi, vilket blir en del av Bolagets första klimatredovisning. Bolaget meddelar också att Skolon antagits som medlem i världens största hållbarhetsinitiativ för företag, UN Global Compact. Medlemskapet i nätverket innebär strukturerat arbete kopplat till FN:s 17 globala mål, med sikte på en hållbar framtid.
 

         Entrepreneur Of The Year är en av världens mest prestigefyllda utmärkelser inom entreprenörskap. 9 februari uppmärksammas för 27:e gången de främsta entreprenörerna i Sverige i en nationell final i Stockholms stadshus. Skolons vd Oliver Lundgren prisas under kvällen till “Årets manliga stjärnskott”.

 

         31 mars ges Skolon tilldelningsbeslut i en upphandling genomförd av den norska kommunen Tromsø, vilket innebär att kommunens skolor kommer använda Skolonplattformen för åtkomst till och inköp av digitala läromedel och skolverktyg. Avtalet omfattar 9 250 användare och har en avtalstid på två år, med möjlighet till förlängning ytterligare 1+1 år.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

         5 april vinner Skolon en upphandling genomförd av Felles Innkjøpskontor (FIK), ett samarbete mellan kommunerna Frogn, Nesodden, Vestby och Ås. I ramavtalet ingår även kommunen Norde Follo. Kommunerna kommer att använda Skolons plattform för inköp av digitala läromedel och skolverktyg. Totalvolymen i avtalet bedöms till cirka 15,5 miljoner norska kronor årligen. Avtalsperioden sträcker sig två år framöver, med möjlighet till förlängning 1+1 år.

 

         Vid Affärsvärldens årliga event Årets IPO, som lyfter de bästa börsnoteringarna under 2022, prisas Skolon i kategorin kursutveckling i form av ett hedersomnämnande för bolagets avkastning under året som gått.

 

Rapporten i sin helhet finns tillgänglig på https://skolon.com/rapporter.

 

Denna information är sådan information som Skolon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU’s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande klockan 08.00 CET den 28 april 2023.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Oliver Lundgren

CEO / Verkställande Direktör

 

oliver.lundgren@skolon.com

+46 (0)733-12 67 77

 

Om Skolon

Skolon är ett svenskt SaaS-bolag (Software as a Service) som utvecklar en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala verktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon får digitala skolverktyg att fungera i klassrummet och bolagets plattform gör det enkelt och säkert att arbeta digitalt i skolan. Bolagets kunder är primärt kommunala och privata skolhuvudmän i Sverige och Norge.

 

Skolons aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.
FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.

Datum 2023-04-28, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!