Skolon publicerar kvartalsrapport per 30 juni 2023

REG

Kvartalsrapporten visar för perioden 1 april - 30 juni 2023 på fortsatt ökad tillväxt i både omsättning och antalet betalande användare och med ett positivt kassaflöde för perioden, samt en stark likvid position.

 

Skolons vd Oliver Lundgren kommenterar:

 

- Vi ser en fortsatt stark utveckling av verksamheten för det första halvåret av 2023. Jämfört med motsvarande period föregående år har vi en ökad tillväxt, samt ett positivt och starkt kassaflöde. Skillnaden i kassaflödet beror både på att vi fortsatt öka tillväxttakten, men är även en följd av att vi avyttrade Svensk Talteknologi AB med dess dotterbolag i mitten av maj. Värt att notera är även att vi under perioden gjort betydande framsteg i våra etableringssatsningar på nya marknader, såsom England och Danmark, vilket är helt i linje med vår tillväxtstrategi.

 

Siffror inom parentes avser utfall under motsvarande period föregående år.

 

Andra kvartalet 2023

• Nettoomsättningen uppgick till 24,2 (13,0) Mkr, en ökning med 11,2 Mkr eller 86,2%, varav 100% är organisk tillväxt.

• EBITDA uppgick till -2,2 (-2,9) Mkr. Rörelseresultatet uppgick till -3,2 Mkr (-3,7 Mkr).

• Resultat per aktie uppgick till 0,45 (-0,14) kr för årets andra kvartal.

• Kassaflödet före finansieringsverksamheten uppgick till 17,6 (-3,4) Mkr varav 14 (-1,8) Mkr avsåg

kassaflöde från investeringsverksamheten.

 

Januari - juni 2023

• Nettoomsättningen uppgick till 38,7 (21,7) Mkr, en ökning med 17,0 Mkr eller 78,3%.

• EBITDA uppgick till -3,3 (-6,2) Mkr. Rörelseresultatet uppgick till -5,2 (-7,9) Mkr.

• Resultat per aktie uppgick till 0,37 (-0,3) kr för årets sex månader.

• Kassaflödet före finansieringsverksamheten uppgick till 16,2 (-7,6) Mkr varav 12,7 Mkr avsåg kassaflöde

från investeringsverksamheten.

• Nettokassan uppgick till 44,6 (26,2) Mkr vid periodens slut.

• Antalet betalande användare uppgick till 674 158 vid perioden slut, en ökning med 33,2% jämfört med Q2 2022.

• Snittintäkt per användare (ARPPU) uppgick till 110 kr, beräknat på intäkterna under de senaste 12 månaderna.

 

Väsentliga händelser under andra kvartalet 2023

• Skolon vinner tilldelning i en upphandling genomförd av inköpssamarbetet Felles Innkjøpskontor. De fem norska kommuner som ingår i avtalet kommer att använda Skolons plattform för inköp av digitala läromedel och skolverktyg.

 

• Vid Affärsvärldens årliga event Årets IPO, som lyfter de bästa börsnoteringarna under 2022, prisas Skolon i kategorin kursutveckling i form av ett hedersomnämnande för bolagets avkastning under året som gått.

 

• Skolon meddelar den 17 maj att Svensk Talteknologi AB, inklusive dess dotterbolag TreTac Interface AB, avyttras till Texthelp Group. Avyttringen innebär också att ett långsiktigt, internationellt samarbete med Texthelp Group inleds. Syftet med affären är att renodla Skolons verksamhet i Sverige till att fokusera på den egenutvecklade SaaS-plattformen och möjliggöra ett ökat fokus på den internationella expansionen i nya länder utanför Norden. Översiktliga relevanta jämförelsetal för koncernen borträknat den avyttrade verksamheten presenteras på sidan 10 i kvartalsrapporten för Q2.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

• Med en hållbarhetsstrategi och medlemskap i UN Global Compact, har Skolon nu tagit nästa steg på hållbarhetsområdet genom att släppa bolagets första klimatredovisning, vilken visar på klimatneutralitet i enlighet med standarden PAS 2060.

 

• Efter positivt utfall i en första utrullning till ett antal skolor i England under våren, tecknas i juli månad ett flerårigt avtal om ett brett införande av Skolon till höstterminsstarten för tre så kallade multi-academy trusts. Det innebär enklare digitalt lärande för ca 50 000 lärare och elever.

 

• Middelfart kommun går under juli månad från pilotavtal till ett flerårigt kommunövergripande avtal för alla sina skolor. Det betyder att Middelfart blir den första danska huvudmannen att ingå ett avtal med Skolon för hela sin kommun och är ett viktigt steg för den fortsatta etableringen på danska marknaden.

 

Rapporten i sin helhet finns tillgänglig på https://skolon.com/rapporter.

 

Denna information är sådan information som Skolon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU’s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande klockan 08.00 CET den 18 augusti 2023.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Oliver Lundgren

CEO / Verkställande direktör

oliver.lundgren@skolon.com

+46 (0)733-12 67 77

 

Om Skolon

Skolon är ett svenskt SaaS-bolag (Software as a Service) som utvecklar en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala verktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon får digitala skolverktyg att fungera i klassrummet och bolagets plattform gör det enkelt och säkert att arbeta digitalt i skolan. Bolagets kunder är primärt kommunala och privata skolhuvudmän i Sverige och Norge.

 

Skolons aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.
FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.

Datum 2023-08-18, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!