SkiStar AB delårsrapport september 2023-november 2023

REG

TIDIG VINTER OCH STORT INTRESSE FÖR FJÄLLSEMESTER I SKANDINAVIEN

Första kvartalet 

  • Nettoomsättningen för det första kvartalet ökade med 43 MSEK, 24 procent, till 220 MSEK (177).
  • Rörelseresultatet för det första kvartalet uppgick till -464 MSEK (-451), vilket är en försämring med 13 MSEK, 3 procent.
  • Reavinster från exploateringsverksamheten ingick med 0 MSEK (1).
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -4,89 SEK (-4,98).

Väsentliga händelser under perioden och efter periodens utgång

  • Stark efterfrågan för fjällsemester inför vintersäsongen 2023/24 med ett bokningsläge, mätt i antalet bokade objektsnätter i SkiStars logiförmedling, om + 9 procent jämfört med vid samma tidpunkt föregående år.
  • Den tidiga säsongspremiären med samtliga destinationer öppna för skidåkning i november medförde både ökade intäkter och kostnader i kvartalet.
  • Den 12 oktober anordnade SkiStar kapitalmarknadsdag och i samband med den offentliggjordes koncernens nya finansiella mål och utdelningspolicy. De nya finansiella målen fokuserar på tillväxt, rörelsemarginal samt skuldsättning.
  • Under kvartalet har SkiStar förvärvat Trysilguidene AS, med skidskoleverksamhet i Trysil, samt Klövsjö Sportshop Fastighet AB.
  • Vid årsstämman i Sälen den 9 december fattades beslut om vinstutdelning om 2,60 SEK per aktie.

Som en kommentar till aktuellt läge i SkiStar säger vd Stefan Sjöstrand:

"Den tidiga säsongsstarten har inneburit en stor efterfrågan från våra gäster och bokningsläget är 9 procent bättre än fjolåret vilket innebär att mer än 80 procent av säsongens bedömda logiförsäljning redan är uppbokad."

Telefonkonferens och webbpresentation m.m.
Tisdagen den 19 december 2023 klockan 10.00 CET.
Webbsändning: https://financialhearings.com/event/46755

För registrering och inringningsuppgifter till telefonkonferensen, följ länken ovan. Försäkra dig om att du är uppkopplad till telefonkonferensen genom att ringa in och registrera dig några minuter innan konferensen börjar. Presentationen och en inspelad version av webbsändningen kommer att finnas tillgänglig på samma webbplats efter sändningen.

Denna information är sådan som SkiStar AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Denna information lämnades genom nedanstående kontaktpersoners försorg för offentliggörande den 19 december 2023 klockan 07.00 CET.

Ytterligare information lämnas av:

Stefan Sjöstrand, Verkställande direktör, tel +46 (0)280 841 60.
Martin Almgren, Ekonomi- och finansdirektör, tel +46 (0)280 841 60.

Kort om SkiStar                                                                                         

Fjällturismbolaget SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre och Stockholm (Hammarbybacken) i Sverige samt i Hemsedal och Trysil i Norge. Verksamheten delas in i tre segment; Drift av fjällanläggningar, Fastighetsutveckling & exploatering samt Drift av hotellverksamhet. Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är SkiStars affärsidé att med våra gäster i fokus skapa minnesvärda fjällupplevelser, utveckla hållbara destinationer, erbjuda boende, aktiviteter, produkter och tjänster av högsta kvalitet. För mer information, se www.skistar.com/sv/corporate.

Bilaga


Datum 2023-12-19, kl 07:00
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!