Skanska tecknar tilläggskontrakt för arbeten på vägen A428 i Storbritannien för GBP 24M, cirka 320 miljoner kronor

Tilläggskontraktet avser i första hand ökade kostnader orsakade av ett rättsligt bestridande av den nya vägsträckan. Kostnaderna är hänförliga till påföljande försening av byggstart och till den påföljande effekten av hög inflation.

Det totala kontraktet, nu värderat till GBP 679M, cirka 9,0 miljarder kronor, omfattar design och byggnation av en ny 16 kilometer lång tvåfilig vägsträcka mellan Black Cat-rondellen i Bedfordshire och Caxton Gibbet-rondellen i Cambridgeshire. Ett antal vägkorsningar ska också uppgraderas, varav en ny korsning vid Black Cat-rondellen som ska förbättra trafikflödet till motorvägen A1 och den nya vägsträckan.

Projektet väntas ge avsevärda vinster genom minskade förseningar i trafiken då kapaciteten längs vägsträckan utökas. Det väntas också bidra till att förstärka potentialen för långsiktig ekonomisk tillväxt i den större regionen Oxford-Milton Keynes-Cambridge, vilket identifierats vara av nationell vikt av landets regering.

Skanska har erhållit en så kallad Notice to Proceed från National Highways, vilket innebär att byggnationen nu kan påbörjas före årsskiftet. Den nya vägsträckan ska öppnas för trafik 2027.

Datum 2023-11-15, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!