Skanska tecknar tilläggsavtal för utbyggnad av NKT:s kabelfabrik i Karlskrona för cirka 300 miljoner kronor

Det befintliga samverkansavtalet mellan parterna, för delar av utbyggnaden av NKT:s kabelfabrik i Karlskrona, kompletteras nu med ännu ett kontrakt kopplat till tidskritiska arbeten för bland annat grundläggning och stomarbeten.

NKT är en ledande tillverkare av högspänningskablar. Högspänningskablar är en möjliggörare för ökad installation av förnyelsebara energikällor och en viktig del av klimatomställningen i både Sverige och utomlands. NKT:s investering kommer att bidra till att utveckla distributionen av förnyelsebara energikällor och öka den teknologiska utvecklingen i Blekinge och Sverige. 

Samverkansavtalet tecknades i juli 2023. Övriga nu ingångna entreprenadkontrakt bedöms vara färdigställda sommaren 2024.

Datum 2023-12-21, kl 08:30
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet