Skanska Fastigheter avyttrar Citygate i Göteborg för cirka 2,5 miljarder kronor till egen portfölj

Citygate med sina 36 våningar och 144 meter, är utvecklat och byggt av Skanska och färdigställdes under hösten 2022. Huset har en total uthyrningsbar yta om cirka 43 000 kvadratmeter där bland andra WSP, Manpower, Sector Alarm, Visma, Flodéns, Verahill, Parttrap, Castra, Knightec och Skanska själva har sina kontor. Totalt är cirka 80 procent av lokalerna uthyrda. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och ett serviceutbud som förenklar hyresgästernas vardag med träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang, café och konferens. Citygate är certifierat enligt både WELL och LEEDs högsta nivå, Platinum. Huset drivs till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby.

Skanska har ambitionen att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, hållbara och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag ingår fastigheter i både Malmö och Stockholm samt nu även Citygate i Göteborg. Citygate blir det sjätte kontorshuset i portföljen.

Datum 2024-06-25, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!