Skanska - en av världens bästa arbetsgivare enligt Forbes Magazine

Rankingen visar att vi är på rätt väg, säger Anders Danielsson, koncernchef, Skanska.

- Som koncernchef är ett av mina huvudmål att säkerställa att vi skapar arbetsplatser med en inkluderande kultur där vi samarbetar under hälsosamma förhållanden. Detta gäller oavsett om du arbetar i ett byggprojekt eller på ett av våra kontor. Jag kan se att detta har en tydlig påverkan på hur personalen mår och på hur vi når bra resultat.

De svarande i undersökningen fick frågan om de skulle rekommendera sitt företag för familj och vänner. Vidare ombads de betygsätta sin arbetsgivare utefter kriterier som balans mellan arbete och fritid, karriärmöjligheter, och mångfald bland de anställda.

- Att utnämnas till en av världens bästa arbetsgivare är ett bra kvitto på vårt målmedvetna arbete med kultur och värderingar i företaget, säger Therese Tegner, Executive Vice President, Human Resources, Skanska AB.

Med hänvisning till de senaste resultaten från den egna medarbetarundersökningen säger Therese Tegner:

- Våra ledare har en avgörande roll i att leva våra värderingar i det dagliga arbetet och skapa Skanskakulturen. Våra resultat visar att stoltheten i att arbeta för Skanska når rekordhöga 85 procent bland våra medarbetare. Som en global aktör med en diversifierad verksamhet är medarbetarna vår viktigaste resurs. Resultatet i Forbes undersökning, där vi jämförs med andra ledande företag i världen, är ett bevis på vilket fint företag vi tillsammans har byggt upp.

Mer om undersökningen: The World's Best Employers 2023 (forbes.com)

Datum 2023-10-27, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!