Skanska bygger omsorgsboende i Bergen, Norge, för NOK 548M, cirka 550 miljoner kronor

Det nya vårdboendet kommer att bli cirka 14 000 kvadratmeter stort och innehålla 100 korttidsboenden, dagaktivitetscenter, rehabiliterings- och träningsanläggningar, cafeteria och ett parkeringsgarage under mark.

Projektet har ambitiösa klimat- och miljömål. Byggarbetsplatsen kommer att drivas som utsläppsfri, med mål om 85 procent minskning av utsläppen genom användning av elektriska entreprenadmaskiner, och byggnaden kommer att bli så kallad "Paris Proof". Det innebär att den kommer att använda klimatvänliga material, förnybar energi och energieffektiva lösningar som ligger i linje med Parisavtalet. Det innefattar också planer på omfattande återanvändning av material från en befintlig byggnad som ska rivas inom projektet. Målsättningen är att miljöcertifiera byggnaden enligt BREEAM NOR, nivå Excellent.

Byggstart blir i oktober 2023 med beräknat färdigställande i oktober 2026.

Datum 2023-08-22, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!