Skanska bygger nya Tångvalla skolområde samt idrottsplats i Falsterbo för cirka 500 miljoner kronor

Projektet omfattar, utöver en ny skola om två våningsplan samt idrottshall, även en förskola och en ny idrottsplats. Den nya skolan för elever upp till årskurs 9 kommer att bli dimensionerad för 450 elever och ska bland annat innehålla undervisningsutrymmen i olika storlekar, tillagningskök med matsal, bibliotek och utrymmen för administration. Den nya förskolan kommer att få nio avdelningar för 180 barn och den nya idrottshallen blir fullstor med läktare, gymnastikdel och fritidsgård. Utöver det ska en ny 11-manna konstgräsplan för fotboll anläggas. I projektet ingår även att riva befintlig skola och idrottshall.

Målsättningen är att certifiera projektet enligt Svanen samt Miljöbyggnad Guld.

Byggstart är planerad till det fjärde kvartalet i år och projektet förväntas vara färdigställt under det andra kvartalet 2026.

Datum 2023-08-31, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!