Skanska bygger motorväg i Oslo, Norge, för NOK 4,6 miljarder, cirka 4,6 miljarder kronor

Kontraktet avser design och byggnation av totalt 2,3 kilometer ny väg på E18 med tre filer mellan Fornebukrysset och Strand, ett nytt sammanhängande cykelstråk på hela sträckan och en ny lokal tillfartsväg till Fornebu. Dessutom omfattar kontraktet att bygga 660 meter av Høviktunneln och 440 meter av Gjønnestunneln. Entreprenaden omfattar även förändringar av intilliggande lokala vägsystem med gång- och cykelvägar. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Infrastructure - nivå Excellent.

Byggstart beräknas ske under sommaren 2023 och projektet ska vara färdigställt i början av 2030.

Kontraktet utgör en del av det stora projektet E18 Vestkorridoren, som består av ett nytt vägnät mellan Lysaker i Bærum och Drengsrud i Asker kommun. Nya E18 kommer att ersätta en av Norges mest trafikerade vägsträckor, som i dag präglas av trafikproblem, dålig tillgänglighet för kollektivtrafik samt omfattande buller- och luftföroreningar.

Datum 2023-06-05, kl 12:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!