Sivers Semiconductors

Vector Photonics samarbetar med Sivers Photonics för att utvärdera nytt material för nästa generations lasrar

Euan Livingston, försäljnings- och marknadsdirektör på Vector Photonics, förklarar, "Vector Photonics driver en fabrikslös affärsmodell och lägger ut wafertillverkning till partners för halvledare runt om i världen. Sivers Photonics är en idealisk tillverkningspartner för Vector Photonics ur alla aspekter. Dessutom stödjer bolagens närliggande verksamheter en särskilt nära arbetsrelation, med tydliga fördelar för fördjupad utveckling och FoU-arbete"

Euan fortsätter, "Vector Photonics fabrikslösa affärsmodell är etablerad och beprövad för prototyp, förproduktion och även i volymproduktion. Affärsmodellen bygger på flexibilitet och skalbarhet i vår leveranskedja, möjliggör snabb skalning och ger företaget förutsättningar att fokusera på utveckling av IP-applikationer med högt värde inom datakommunikation och bredare marknader. Ordern med Sivers Photonics hjälper till att etablera den erforderliga kvaliteten och test av livslängden av våra lasermaterial och är en betydande del av vår pågående kommersialisering av laserenheter för ytkopplade lasrar".

Andy McKee, CTO och Interim Managing Director på Sivers Photonics, säger: "Det är glädjande att vi nu kan samarbeta med Vector Photonics i detta projekt, och vi använder vår expertis för att stödja kommersialiseringen av nästa generations lasrar för ytkoppling samtidigt som vi fortsätter att stärka Skottlands starka position som världsledande inom Photonics. Efter den framgångsrika wafertillverkningen och testfaserna med användning av vår beprövade kapacitet kommer vi att göra det möjligt för Vector Photonics att leverera till sina kunder i stor skala".

"Laser för ytkoppling erbjuder bra prestanda genom att minska strömförbrukning, latens, storlek och kostnader och kommer att vara en utmärkt lösning för datacentermarknaden. Sivers ger gärna support till  innovativa lösningar vilket gör att detta nya partnerskap med Vector Photonics är en bra match", säger Anders Storm, VD för Sivers Semiconductors.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
anders.storm@sivers-semiconductors.com

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com

Datum 2023-09-01, kl 16:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!