Sivers Semiconductors

Sivers Semiconductors demonsterar avancerad laserteknik på OFC 2024 i San Diego

En live-demonstration i Sivers Photonics monter (#4900) visas Ayar Labs optiska I/O-lösning med CW-WDM MSA-kompatibel SuperNova™-ljuskälla som drivs av Sivers Photonics avancerade DFB-lasermatris. När komplexiteten och storleken på AI-modeller ökar skapar traditionell sammankopplingsteknik dataflaskhalsar som tvingar GPU:er och andra acceleratorer att stå stilla, vilket begränsar beräkningsprestanda, ökar strömförbrukningen och driver upp kostnaderna. Ayar Labs optiska I/O-lösning eliminerar dessa flaskhalsar, vilket gör det möjligt för kunder att maximera beräkningseffektiviteten och prestandan för sin AI-infrastruktur samtidigt som de sänker kostnader, latens och strömförbrukning.

En live-demonstration vid LioniX Internationals monter kommer att visa upp det nyligen tillkännagivna samarbetet mellan Sivers, LioniX och Chilas B.V. för att utveckla och leverera en integrerad O-Band CW Tunable 1310nm-laser med smal linjebredd, riktad till applikationer med hög tillväxt inom optisk kommunikation och optisk avkänningssektor. Lionix har introducerat den mycket eftertraktade lasern för att möta den växande efterfrågan på O-Band-lösningar för användning av OEM-tillverkare, avancerade laboratorier och industriella sensortillverkare som är innovativa inom kommunikation (passiva optiska nätverk, fiberoptisk kommunikation), LiDAR och marknader för molekylär analys.

"Vår InP100-produktplattform fortsätter att leverera ledande chiplösningar för högtillväxtmarknader. Vi är glada över att fortsätta våra partnerskap med ledande industriföretag för att leverera moduler till datakommunikations- och avkänningsmarknader”, säger Andrew McKee, VD för Sivers Photonics.

Anders Storm, Sivers Semiconductors, fortsätter: "Vid årets OFC kommer vi att se ett brett utbud av Sivers Photonics-kunder demonstrera produkter inom optisk kommunikation och optisk avkänningssektor, inklusive datacenterapplikationer, LiDAR och mer, drivna av Sivers avancerade lasrar".

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
anders.storm@sivers-semiconductors.com

Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE) är ledande inom SATCOM, 5G, 6G, Photonics och Silicon Photonics och driver innovation inom global kommunikation och sensorteknologi. Våra affärsenheter, Photonics och Wireless, levererar banbrytande, integrerade chips och moduler som är avgörande för högpresterande trådlösa gigabit- och optiska nätverk. Vi vänder oss till ett brett spektrum av industrier från telekommunikation till flyg- och rymdbranschen, och vi uppfyller det ökande behovet av beräkningshastighet och AI-applikationsprestanda, och ersätter elektriska med optiska anslutningar för en mer hållbar värld. Våra trådlösa lösningar skapar vägar i avancerade SATCOM/5G/6G-system, medan vår fotonikexpertis revolutionerar anpassade fotoniska halvledarenheter för optiska nätverk och optisk avkänning, vilket gör oss till en pålitlig partner för Fortune 100-företag såväl som nya enhörningar. Med innovation i vår kärna har Sivers Semiconductors åtagit sig att leverera skräddarsydda, högpresterande lösningar för en bättre ansluten och säkrare värld. Upptäck vår passion för perfektion på www.sivers-semiconductors.com.

Datum 2024-03-26, kl 16:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!