Sivers Semiconductors

Sivers Photonics, LioniX International och Chilas B.V. samarbetar för att utveckla avstämbar tunable laser med smal linjebredd för marknader för optisk kommunikation och optisk avkänning

LioniX International, baserad i Nederländerna, är en ledande global leverantör av skräddarsydda mikrosystemlösningar som specialiserar sig på optiska integrerade kretsar av kiselnitrid (PIC) och MEMS (Mikroelektromekaniska System), med expertis inom chiptillverkning, elektrooptisk systemarkitektur, modulmontering och förpackning. LioniX har introducerat den mycket eftertraktade lasern för att möta den växande efterfrågan på O-Band-lösningar för användning av Original Equipment Manufacturers (OEM:er), avancerade laboratorier och industriella sensortillverkare som är innovativa inom kommunikation (passiva optiska nätverk, fiberoptisk kommunikation), LiDAR och marknader för molekylär analys.

Sivers Photonics har utvecklat en avancerad skräddarsydd optisk förstärkarkomponent, baserat på sin InP100 produktplattform för att effektivt driva denna integrerade laserlösning och kommer att leverera denna del som standard till LioniX-plattformen. Slutanvändaren, Chilas B.V. som också är baserad i Nederländerna, kommer att tillhandahålla testtjänster för den skräddarsydda optiska integrerade kretsen och erbjuda denna senaste produkt över hela världen som en del av sin mångsidiga laserportfölj.

"Detta partnerskap med LioniX och Chilas visar ytterligare att Sivers Photonics RSOA-förstärkningsblock används i laserkällor med hög precision. Den smala linjebredden och breda avstämningsmöjligheten som dessa externa kavitetslasrar ger gör dem till idealiska källor för ett brett spektrum av applikationer inklusive datakom och optiska avkänningsmarknader." säger Andy McKee, VD för Sivers Photonics.

"De två teknikplattformarna LioniX International och Sivers kompletterar varandra och skapar lasrar med ultrasmal linjebredd med oöverträffad prestanda. Detta samarbete mellan Sivers, LioniX och slutanvändaren Chilas är ett bra exempel på hur ekosystemet kan samarbeta för att skapa nya applikationer inom denna våglängdsdomän" säger Arne Leinse, VD för LioniX International.

"Chilas använder Sivers för deras skräddarsydda halvledartillverkningskapacitet, vilket gör dem perfekt lämpade för hybridintegration. Detta gynnar i hög grad utvecklingen av våglängdsrörliga laserkällor som den demonstrerade O-bandsavstämbara lasern. Chilas stödjer aktivt Sivers och LioniX Internationals gemensamma ansträngningar med stor entusiasm, och vi ser fram emot att göra den avstämbara O-bandslasern till en produkt", säger Dimitri Geskus, CTO Chilas B.V.

For ytterligare information vänligen kontakt:
Anders Storm, VD Sivers Semiconductors
Tel: +46 70 262 6390
Epost:
anders.storm@sivers-semiconductors.com

Akronym RSOA: Reflective Semiconductor Optical Amplifiers

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com

Datum 2023-12-06, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!