Sivers Semiconductors

Dr Bami Bastani nomineras till styrelseordförande för Sivers Semiconductors AB och utses till Executive Chairman i Sivers Semiconductors Inc.

Dr. Bastani anslöt sig till Sivers team som strategisk rådgivare till styrelsen och ledningsgruppen i augusti 2023. Han har över 42 års erfarenhet av halvledarindustrin, senast som Senior Vice President på GlobalFoundries och GlobalFoundries styrelsemedlem i Global Semiconductor Alliance (GSA). Före GlobalFoundries hade Dr. Bastani VD- och styrelseledamotposter på Meru Networks, Trident Microsystems och ANADIGICS. Han har över 20 år i styrelser i offentliga och privata företag.

Sivers förvärv av Mixcomm, ledande inom millimetervågslösningar för Satcom och 5G i USA, har etablerat företaget med en stark närvaro i USA. Dr. Bastani kommer att hjälpa VD, Anders Storm, att ytterligare stärka Sivers position i USA med sitt stora nätverk av exekutiva kontakter, skapa försäljningsmöjligheter, attrahera talanger och utforma övergripande strategier.

"Bami Bastani är för närvarande den strategiska rådgivaren till styrelsen för Sivers Semiconductors. Han har försett företaget med enastående seniorrådgivning och nätverk inom halvledarindustrin. Valberedningen ser Bami Bastani som en viktig resurs för att leda styrelsen som ordförande.", säger Joachim Cato, ordförande i valberedningen. "Valberedningen värdesätter mycket att nuvarande ordförande Tomas Duffy kommer att fortsätta sin tjänst i styrelsen som vice ordförande och därmed säkra kontinuiteten i styrelsen. Tomas har suttit i styrelsen sedan 2016 och som ordförande sedan 2018."

"Dr. Bastani har varit avgörande för att öppna nya dörrar som rådgivare till företaget. Med sin stora affärserfarenhet kommer han att ge värdefull vägledning, branschkunskap och affärskontakter till Sivers team.", säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.

"Sivers är unikt placerat i hjärtat av höghastighetskommunikationslösningar. Med sitt ledarskap inom millimetervåg och Photonic driver Sivers megatrenderna som påverkar alla aspekter av våra liv, så som AI, datacenters, Satcom, m.m. Jag är glad över att få vara del i att ytterligare stärka Sivers närvaro på marknaden.", sa Dr. Bami Bastani.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef
E-post: anders.storm@sivers-semiconductors.com
Tel: +46 (0)70 262 63 90

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade chip och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, beamforming front end-IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com  

Datum 2024-02-12, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!