Kraftfulla åtgärder möjliggör framtida tillväxt och lönsamhet

REG

Första kvartalet, 1 januari – 31 mars 2023

● Nettoomsättningen minskade med 41%, till 12 872 (21 686) Tkr
● Operativt rörelseresultat (EBITA) uppgick till 383 (1 214) Tkr.
● Operativ rörelsemarginal uppgick till 3,0% (5,6%)
● Resultat före skatt uppgick till -9 (15) Tkr
● Resultat per aktie exklusive goodwillavskrivningar uppgick till 0,03 (0,08) Kr
● Resultat per aktie uppgick till -0,00 (-0,01) Kr

Viktiga händelser under perioden

● Peter Söderlind har lämnat rollen som vd för Shortcut Media AB. Tills dess att en ny permanent vd utsetts kvarstår Lennart Larsson som tillförordnad vd för bolaget.
● Konkursansökan har inlämnats för dotterbolaget Bond Street Film Stockholm AB.
● Delar av Bond Street Films tidigare affär med tillhörande personal överförd till dotterbolagen STARK Film och Magoo.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens slut

● Bolaget har 2023-04-28 emitterat 1 026 711 aktier för att användas för delbetalning av den köpeskilling som avtalats med säljarna av Magoo AB i samband med förvärvet i april 2021. Emissionen skedde till 0,76 kronor per aktie i enlighet med förvärvsavtalet vilket motsvarar den volymviktade kursen för bolagets aktie under 30 handelsdagar fram till 1 april 2023 och medför en ökning av aktiekapitalet med högst 112 938,21 kronor. Antalet aktier uppgår efter emissionen till 13 183 859 st.

VD-kommentar

Första kvartalet 2023 har präglats av ett fortsatt intensivt och fokuserat arbete med att omstrukturera och reducera bolagets kostnadsbas. Beslutet att ansöka om och slutföra konkursen av dotterbolaget Bond Street Film AB var en nödvändig åtgärd för att säkra framtida positiva kassaflöden och därmed det som bedömts bäst gynna koncernen långsiktigt.

Omsättningen minskade med 41 procent till 12,9 MSEK (21,7) och rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) uppgick till 0,5 MSEK (1,4), en EBITA-marginal på 3,9 procent (6,5). Minskningen av intäkter förklaras främst av att dotterbolaget Bond Street Film AB inte längre inkluderas i räkenskaperna. Vi arbetar fortsatt med att reducera moderbolagets kostnader för att möta den nuvarande koncernens storlek och utformning, ett arbete som förväntas ge effekt senare under året.

Vi utmanas av en generellt svagare efterfrågan jämfört med för ett år sedan, en följd av den gradvis försvagade konjunkturen det senaste året. I skenet av den makroekonomiska osäkerheten har Shortcut Media Group utvecklats väl och enligt plan.

Under kvartalet har vi arbetat med att föra över projekt, kunder och personal från det tidigare Bond Street Film till våra kvarvarande verksamheter, med ett lyckat resultat. Bolagets position stärks ytterligare under perioden av ett utökat samarbete mellan våra dotterbolag.

STARK Film möter fortsatt en god efterfrågan från såväl befintliga som nya kunder och gläds åt ett flertal nya, prestigefyllda projekt som ytterligare befäster vår marknadsposition. Bolaget har även under perioden breddat sitt erbjudande till att innefatta ett flertal myndighetskunder med tillhörande ramavtal bl a Statens Skolinspektion och Skolverket.

Magoo har under kvartalet arbetat med att bredda och förtydliga sitt tjänsteerbjudande, däribland till att innefatta tjänster riktade mot spelindustrin, ett kund- och marknadssegment vi bedömer ha en mycket spännande framtidspotential. Magoo möter en stabil efterfrågan under kvartalet med ett flertal nya kunder och projekt inom 3d Animation, VFX, Game Marketing och Filmproduktion.

Vårt engagemang i våra medarbetare, kunder, projekt och partners är fortsatt starkt. Tillsammans ser vi fram emot att fortsätta utveckla Shortcut Media Group till en marknadsledande aktör och att därigenom skapa ökat värde för våra aktieägare.

Lennart Larsson,
tf VD

Rapportkalendarium

Rapporter samt årsredovisning tillhandahålls på Spotlight Stockmarket.

Rapportdatum 2023:

Delårsrapport januari-juni: 31 augusti 2023
Delårsrapport januari-september: 30 november 2023
Bokslutskommuniké 2023: 29 februari 2024

Stockholm den 31 maj 2023,

Styrelsen,
Shortcut Media AB (publ.)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lennart Larsson
Tf VD
Shortcut Media Group
info@shortcutmedia.se
Tel: 070-546 53 29

Denna information utgör insiderinformation som Shortcut Media AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i denna delårsrapport har publicerats genom ovanstående kontaktpersons försorg, vid den tidpunkt som anges av bolagets nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande

Datum 2023-05-31, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!