Senzimes licenstagare Fukuda Denshi lanserar integrerad TetraGraph-modul på den japanska marknaden

Senzime, ledande inom algoritmbaserade patientövervakningslösningar, meddelar idag att Fukuda Denshi, företagets licenstagare på den japanska marknaden, har lanserat den första integrerade TetraGraph-modulen. Den nya NH100-modulen, som utvecklats baserat på Senzimes TetraGraph-teknologi, marknadsförs som ett nytt tillbehör till Fukuda Denshis patientövervakningssystem för att möjliggöra EMG-baserad neuromuskulär övervakning i operationssalar.

”Detta är en viktig milstolpe för Senzime och resultatet av ett långt och gemensamt utvecklingsprojekt. Denna integrerade EMG-modul för neuromuskulär övervakning, är den första i sitt slag som drivs av våra algoritmer och som nu lanseras i Japan som ett tillbehör till Fukudas omfattande installerade bas av patientmonitorer. Modulen är en smart integrerad alternativ lösning till det portabla TetraGraph-systemet som Fukuda säljer sedan tidigare. Det finns cirka 15 000 operationssalar i Japan och den nya modulen öppnar för att öka marknadspenetrationen och leverera än mer TetraSens engångssensorer”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.
 
Den nya Fukuda Denshi NH-100-modulen används tillsammans med Senzimes TetraSens engångssensorer. Modulen kommer inledningsvis att marknadsföras på den japanska marknaden som en modul till Dynascope 1000-serien DS-1200-systemet som används för patientövervakning av vitala parametrar.
 
Fukuda Denshi är en ledande inom marknaden för patientövervakning med en omsättning som överstiger 10 miljarder kronor. Fukuda har sedan 2016 ett licensavtal med Senzime med exklusiva rättigheter att kommersialisera Senzimes TetraGraph-teknologi på den japanska marknaden under eget varumärke. Senzime genererar intäkter från Fukuda via tillverkning av vissa produkter, produktförsäljning samt royaltyersättning baserad på faktisk försäljning.

Datum 2024-02-07, kl 13:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!