Senzime vinner kontrakt med det mest prestigefyllda och högst rankade barnsjukhuset i USA

Senzime AB meddelar idag att de har säkrat ett inköpskontrakt med det högst rankade barnsjukhuset i USA för sitt TetraGraph-system. Kontraktet tilldelades efter en omfattande konkurrensutsatt utvärdering och när det väl implementerats fullt ut kommer TetraGraph-systemet att användas i över 40 operationssalar och stödja mer än 30 000 operationer årligen.

"Barn som opereras förtjänar bästa möjliga vård och övervakningsteknik som minimerar risken för postoperativa komplikationer. Vi är därför extra stolta att ha tecknat ytterligare ett viktigt kontrakt, denna gång med det mest prestigefyllda och globalt erkända barnsjukhuset i USA”, kommenterar G.W. Hamilton, chef för Senzimes verksamhet i USA. "Kontraktet bekräftar återigen vår position som marknadsledande inom kvantitativ övervakning av neuromuskulär funktion av patienter i alla åldrar. Vi vinner dessa typer av tunga utvärderingar tack vare våra unika och patientvänliga sensorer, TetraGraph-systemets tekniska prestanda och ett oöverträffat kliniskt supportteam. Efterfrågan på kvantitativ neuromuskulär övervakning ökar nu snabbt tack vare de nya kliniska riktlinjerna som publicerades 2023."
 
Varje år får cirka 100 miljoner patienter, såväl vuxna som barn, neuromuskulärt blockerande läkemedel som en del av narkos. Dessa läkemedel förlamar andningsmuskler vilket ställer krav på noggrann övervakning för att säkerställa rätt individuell dos och en säker och komplikationsfri postoperativ återhämtning.
 
Senzimes TetraGraph är ett innovativt övervakningssystem som används av narkosläkare under och efter operation på hundratals ledande sjukhus runt om i världen. Systemet övervakar patientens neuromuskulära funktion genom Train-of-Four (TOF), vilket hjälper anestesiläkare att säkerställa rätt dos av muskelrelaxerande läkemedel samt indikera när det är säkert att låta patienter andas på egen hand igen efter operation.

Datum 2024-06-07, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!