Senzime utökar samarbetet med japansk licenstagare och inleder systemleveranser

Uppsala, den 30 maj 2023. Senzime AB (publ) meddelar idag ett utökat samarbete med japanska licenstagaren Fukuda Denshi till att även omfatta tillverkning av TetraGraph-system. Genom ett nytt avtal har Senzime övertagit produktionsansvaret från tidigare externa leverantörer. Den första beställningen som nu levererats till Fukuda Denshi omfattar 30 TetraGraph-system.

Fukuda Denshi Co. Ltd är en världsledare inom marknaden för patientövervakning och har sedan 2016 ett licensavtal med Senzime. Avtalet innebär att Fukuda Denshi har exklusiva rättigheter att licensiera och kommersialisera Senzimes TetraGraph-teknik på den japanska marknaden under eget varumärke.

Fukuda Denshi har tidigare köpt komponenter direkt av Senzimes utsedda externa leverantörer. Eftersom Senzime numera har en egen tillverkning i Uppsala, som är både MDR- och FDA-godkänd, har samarbetet med Fukuda nu breddats till att även omfatta tillverkning och leverans av system. Genom det nya avtalet erhåller Senzime även ersättning för tillverkade produkter, i tillägg till tidigare rörlig royaltyersättning baserad på faktisk försäljning i Japan.

”Strategiska partnerskap med globala ledare är en uttalad strategi hos Senzime och samarbetet med Fukuda Denshi är just detta. Tillsammans har vi förutsättningar att öka patientsäkerheten för miljontals patienter i Japan. Jag förväntar mig ett fortsatt framgångsrikt samarbete mellan våra bolag”, kommenterar Philip Siberg, VD på Senzime.

I Japan utförs årligen över 2,7 miljoner större operationer fördelat på cirka 13 500 operationsrum. Senzimes TetraGraph är ett system som används för att övervaka patienter under narkos för att guida läkare i att säkerställa rätt dos av muskelavslappnande läkemedel och indikera när det är säkert för patienten att andas själv igen. TetraGraph-systemet drivs av en proprietär algoritm baserad på elektromyografi (EMG) som möjliggör tillförlitlig övervakning av patientens muskelfunktion i realtid.

Datum 2023-05-30, kl 13:04
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!