Senzime utlicensierar ExSpiron för den kinesiska marknaden

MAR

Uppsala, den 19 juni 2023. Senzime AB (publ), en ledare inom system för patientövervakning under och efter operation, har idag ingått ett exklusivt licensavtal med det kinesiska företaget CoreSpiron (Henan) Co Ltd. Avtalet ger CoreSpiron upp till 10 års tillverknings- och försäljningsrättigheter för Senzimes ExSpiron-system på den kinesiska marknaden. Royaltyintäkter till Senzime uppskattas under avtalsperioden överstiga 50 miljoner kronor.

CoreSpiron är ett medicintekniskt företag med huvudkontor i Zhengzhou, Kina. Genom licensavtalet erhåller CoreSpiron rätt att tillverka, marknadsföra och sälja ExSpiron-systemet under eget varumärke på den kinesiska marknaden. Inom ramen för avtalet kommer Senzime att programmera nyckelkomponenter med källkod och leverera till CoreSpiron löpande under licensavtalets gång. Senzime behåller ägarskap till samtliga patenträttigheter samt rätten till fortsatt kommersialisering och möjlig utlicensiering av ExSpiron på alla övriga marknader utanför Kina.

CoreSpiron kommer att betala Senzime en fast royalty baserat på programmerad nyckelkomponent samt såld enhet på den kinesiska marknaden under en period av fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare fem år. Royaltyintäkter till Senzime uppskattas uppgå till mer än 50 miljoner kronor under avtalsperioden. De första garanterade royaltyutbetalningarna sker under 2023 och uppgår till cirka en miljon kronor.

”Med detta avtal visar Senzime att vi på olika sätt kan kapitalisera på den produktportfölj vi förvärvade 2022. Licensavtalet kompletterar vår egen utrullning av ExSpiron och ger oss dessutom insyn i den kinesiska marknaden, vilket vi bedömer vara värdefullt även för våra övriga produkterbjudanden på sikt”, kommenterade Philip Siberg, VD för Senzime.

ExSpiron är en del av produktportföljen som ingick i Respiratory Motion Inc. som Senzime förvärvade år 2022. Systemet bygger på klinisk forskning och innovationer av hjärt- och thoraxkirurgen Dr. Jenny Freeman.

Datum 2023-06-19, kl 15:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!