Senzime säkrar sin hittills största USA-affär från ledande Houston-baserat sjukhussystem

MAR

Senzime, ledande inom precisionsbaserad patientövervakning, tillkännager idag sin hittills största USA-affär med ett stort universitetssjukhussystem i Texas. Upphandlingen omfattar leveranser till ett flertal sjukhus i Houston-området och består inledningsvis av mer än 250 TetraGraph-system för användning på upp till 100 000 patienter per år.

”Detta är vår hittills viktigaste kommersiella milstolpe på den amerikanska marknaden. Vi fortsätter att visa att vårt TetraGraph-system är valet för ledande sjukhussystem som nu går över till kvantitativ övervakning av neuromuskulär funktion. Jag bedömer att intäkterna från sensorförsäljningen i affärer som denna över en 5-årsperiod överstiger 50 MSEK och med ytterligare hävstångspotential efter det. Affären är också en mycket viktig referens för vår fortsatta marknadspenetration av USA-marknaden”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.
 
TetraGraph är ett avancerat, kvantitativt neuromuskulärt övervakningssystem som används på mer än 200 ledande sjukhus världen över av anestesiologer för att förbättra patientsäkerheten under och efter operation. TetraGraph stödjer de nya amerikanska och europeiska kliniska riktlinjerna och hjälper till att säkra rätt dos av neuromuskulärt blockerande läkemedel och deras antagonister, samt indikera när det är säkert att låta patienterna andas på egen hand igen efter operation.
 
Affären är resultatet av en omfattande klinisk och konkurrensutsatt utvärdering med potential att nå 100 000 patienter per år när monitorerna är i full användning.
 

Datum 2024-03-07, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!