Senzime ökar produktionskapaciteten baserat på ökad efterfrågan och upprop från europeiska och amerikanska anestesiföreningar

I juniupplagan av den ledande vetenskapliga tidskriften Anesthesiology publicerar de två stora globala anestesiföreningarna (ASA – American Society of Anesthesiologists och ESAIC – European Society of Anaesthesiology and Intensive Care) ett gemensamt upprop med uppmaning till sjukvårdssystem att systematiskt följa de nya rekommendationerna som nyligen publicerats. ASA och ESAIC betonar att det är kritiskt att införa kvantitativ neuromuskulär övervakning på alla platser där patienter genomgår anestesi.

Senzimes TetraGraph-system med tillhörande TetraSens engångselektrod och EMG-baserade algoritmer, används för att övervaka dessa patienter och har utvecklats specifikt för att möta och överträffa de parametrar som anges i de kliniska riktlinjerna. ASA och ESAIC utvecklade och publicerade sina respektive riktlinjer oberoende av varandra – med i princip samma innebörd för att förbättra patientsäkerhet och minska andelen komplikationer.

Drivkrafterna på marknaden har resulterat i att Senzimes leveranser av TetraSens ökade under första halvåret 2023 med över 170 procent jämfört med samma period 2022. Senzime passerar därmed 130 000 levererade TetraSens-elektroder sedan 2019 (exklusive tidigare lagerbeställningar till distributör i Sydkorea), varav mer än 50 procent (cirka 70 000) har levererats bara under de senaste 12 månaderna. Utvecklingen framgår i diagram i separat bilaga tillgänglig på bolagets hemsida.

För att möta marknadens efterfrågan utökar Senzime nu sin leveranskapacitet vid företagets produktionsanläggning i Uppsala. Bolagets bedömning är att leveranskapaciteten behöver överstiga 500 TetraGraph-system för andra halvåret 2023. TetraSens produktion är säkrad med viktiga underleverantörer för att täcka den installerade basen och de nya systemen som planeras för utrullning under andra halvan av 2023.

"Det råder ingen tvekan om att det gemensamma uppropet från de två ledande anestesiföreningarna som vill påskynda införandet av neuromuskulär övervakning har gjort detta till en ännu högre prioritet för läkare och sjukhusadministratörer runt om i världen. Baserat på pågående utvärderingar och bedömd orderingång förbereder vi oss nu för att kunna leverera mer än 500 TetraGraph-monitorer under andra halvåret 2023. Vi har förutsättningar att passera två stora milstolpar genom att uppnå en installerad bas av 2 000 TetraGraphs och sälja mer än 100 000 sensorer år 2023. Det är mycket glädjande att se att systemförsäljningen och framförallt de återkommande sensorleveranserna växer som bevis på vår affärsmodell. Juni 2023 blev en milstolpe för Senzime genom att för första gången levererade över 10 000 TetraSens en enskild månad", säger Philip Siberg, VD för Senzime.

Senzimes kvartalsrapport för årets andra kvartal kommer att publiceras den 24 augusti 2023.

Datum 2023-07-03, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!