Senzime lanserar TetraSensitive, marknadens första sensor för neuromuskulär övervakning av patienter med känslig hud

Uppsala 9 oktober 2023: Senzime, en ledare inom algoritmbaserad patientövervakning, lanserar idag TetraSensitive, marknadens första EMG-baserade engångssensor för neuromuskulär övervakning under operation. TetraSensitive bygger på en patenterad design och är speciellt utvecklad för den växande gruppen av patienter med känslig och skör hud.

Mer än hälften av alla kirurgiska ingrepp görs på patienter äldre än 65 år. På grund av en gradvis minskad mängd underhudsfett blir huden med åldern allt skörare. Detta gör huden känsligare för skador som kan uppstå vid användning av konventionella monitoreringssensorer.

Senzimes nya TetraSensitive är den första sensorn som är specifikt utformad för elektromyografi (EMG)-baserad neuromuskulär övervakning av patienter med känslig hud. Den nya designen kombinerar avancerad teknik i form av ett supermjukt, töjbart material med ett flexibelt silvertryck som skapar en naturlig kontakt med huden och förhindrar obehag. TetraSensitive är utvecklad för att erbjuda bästa möjliga självhäftande egenskaper utan vassa kanter, och den smarta flexibiliteten i storlek gör att sensorn passar perfekt för olika patienter. TetraSensitive är skyddad genom giltigt patentskydd i EU och USA.

”Senzime fortsätter att lansera innovationer som driver patientsäkerheten framåt med mål att eliminera postoperativa komplikationer. Vi är nu det enda bolaget som erbjuder en komplett portfölj av EMG-sensorer som möter patientbehovet hos barn, vuxna och sköra patienter i USA och Europa”, kommenterar Philip Siberg, VD på Senzime.

Den nya EMG-baserade engångssensorn TetraSensitive används tillsammans med TetraGraph, en bärbar monitor för kvantitativ övervakning av neuromuskulär blockad. TetraSensitive kommer visas på Anesthesiology 2023 (ASA), som är den amerikanska anestesiföreningens årliga möte, i San Francisco den 13-17 oktober. Produkten kommer att finnas tillgänglig för leverans till kund i USA och Europa från och med början av november 2023.

Datum 2023-10-09, kl 13:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!