Senzime lämnar in ansökan om handel av bolagets aktie på OTCQX-marknaden i USA

Senzime, en ledare inom algoritmbaserad patientövervakning under och efter operation, tillkännager idag inlämnandet av en ansökan om handel av Senzime-aktien på OTCQX handelsplattform. Efter godkännande kommer Senzimes aktier parallellt med sin nuvarande Nasdaq Main Market-notering att kunna handlas med en amerikansk tickersymbol och en aktiekurs i USD.

OTCQX är en handelsplattform i USA som drivs av OTC Markets Group, som ett alternativ till notering på Nasdaq New York och NYSE. Handel på OTCQX ökar tillgängligheten till den amerikanska kapitalmarknaden och efter godkännande kommer Senzimes aktier att handlas med en amerikansk tickersymbol. Handel sker i USD under amerikanska öppettider.

”Cirka 15 procent av aktierna i Senzime innehas idag av amerikaner och majoriteten av våra intäkter genereras från USA-marknaden. Vi vill göra det enklare för nordamerikanska investerare att kunna handla med Senzime-aktien och även öka vår exponering mot ännu fler amerikanska investerare”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime AB.

Datum 2023-09-12, kl 11:01
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!