Senzime expanderar kommersiella verksamheten i USA

Senzime, ledande inom algoritmbaserade patientövervakningslösningar, tillkännager idag en större expansion av säljorganisationen i USA, tillsättningen av en Vice President Global Marketing och flytt av det amerikanska huvudkontoret från Boston till St. Louis. Expansionen av den kommersiella verksamheten i USA är resultatet av ökad efterfrågan för Senzimes produkter och lösningar.

Efterfrågan på neuromuskulära övervakningslösningar har accelererat genom de nya kliniska riktlinjerna. Senzime har noterat ett snabbt tekniskt och kliniskt marknadsskifte och under 2023 säkrade företaget flera stora sjukhuskontrakt på USA-marknaden.

”För att möta den ökande efterfrågan har vi nu väsentligen expanderat den kommersiella organisationen i USA. Dessutom är jag glad att välkomna Michael Noble som Vice President Global Marketing och medlem i Senzimes ledningsgrupp. Michael har en framgångsrik karriär bakom sig inom bland annat affärsområdet för patientövervakning på Medtronic. Flytten av vårt amerikanska huvudkontor till en mer skalbar lösning i St. Louis möjliggör snabbare, kostnadseffektivare och mer hållbara transporter till sjukhus över hela USA. Vi har stark finansiell uppbackning, men tack vare minskade overheadkostnader är denna expansion i USA faktiskt kostnadsneutral”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.

De nya kliniska riktlinjerna i USA och Europa som rekommenderar kvantitativ neuromuskulär övervakning under operation fortsätter att implementeras i klinisk praxis på universitetssjukhus samt regionala och lokala sjukhus. Senzimes TetraGraph-system är ett kvantitativt neuromuskulärt övervakningssystem som uppfyller de nya riktlinjerna och används av narkosläkare på hundratals ledande sjukhus över hela världen för att förbättra patientsäkerheten under och efter operation.

Datum 2024-01-17, kl 15:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!