Senzime erhåller nytt europeiskt patent för TetraGraph-systemet

Senzime AB (publ.) meddelade idag att det europeiska patentverket (EPO) har utfärdat ett nytt patent som skyddar TetraGraph-systemets unika funktionalitet.

Varje år får cirka 100 miljoner patienter muskelrelaxerande läkemedel som en del av narkos för att underlätta intubering och optimera kirurgiska förhållanden. Enligt nyligen publicerade kliniska riktlinjer ska dessa patienter övervakas av en kvantitativ neuromuskulär monitor för att säkerställa patientsäkerhet. En kvantitativ monitor säkerställer bland annat rätt individuell dosering av narkosläkemedel och rätt tidpunkt för extubering, vilket kräver att monitorn inte påverkas av störande periodiskt brus när den används i en operationssal.
 
Det nya europeiska patentet skyddar TetraGraph-systemets unika brusreducerande funktionalitet. Den integrerade tekniken optimerar signalkvaliteten genom algoritmer som minskar störningar från externa och periodiska källor som vanligtvis kan uppstå i en operationssal.
 
"Senzime fortsätter att driva strategisk innovation med målsättning att eliminera komplikationer relaterade till narkos och stärka patientsäkerheten. Detta nya patent ger oss ytterligare konkurrensfördelar och stärker vår ledande position inom precisionsbaserad patientövervakning i operationssalen", kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.
 
Senzimes TetraGraph är ett innovativt övervakningssystem som används av narkosläkare under och efter operation på hundratals ledande sjukhus runt om i världen. Systemet övervakar patientens neuromuskulära funktion genom Train-of-Four (TOF), vilket hjälper anestesiläkare att säkerställa rätt individuell dos av muskelrelaxerande läkemedel och indikera när det är säkert att låta patienter andas på egen hand igen efter operation.
 
Totalt omfattar Senzimes patentportfölj mer än 90 patent relaterade till dess produkter och teknologier.

Datum 2024-06-25, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!