Senzime erhåller europeiskt patent för TetraSens

Uppsala, den 30 juni 2023. Senzime AB (publ), en ledare inom system för patientövervakning under och efter operation, meddelar idag att det Europeiska patentverket (EPO) har utfärdat en så kallad Decision to Grant av patentansökan för TetraSens engångssensor.

TetraSens är en avancerad engångssensor som bygger på en unik design med elektroder som stimulerar en perifer nerv och direkt mäter det framkallade elektromyografiska (EMG) svaret i muskeln. Detta ger en exakt och automatisk mätning av muskelns reaktion på en stimulering.

TetraSens är sedan tidigare skyddad av amerikanskt patent och används tillsammans med Senzimes TetraGraph-monitor för att tillförlitligt övervaka en patients neuromuskulära funktion under och efter operation. Med det nya patentet innehar Senzime en patentportfölj med totalt 89 patent.

”Senzime bedriver ett strategiskt innovationsarbete utifrån visionen att eliminera komplikationer i samband med narkos. Det nya patentet för TetraSens stärker vår konkurrenskraft och är ytterligare ett bevis för vår ledande position inom algoritmbaserad patientövervakning”, kommenterar Anders Jacobsson, Chief Innovation Officer på Senzime.

Datum 2023-06-30, kl 10:12
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!