Senzime-aktien börjar handlas på USA-baserade OTCQX-listan

Senzime, ledande inom algoritmbaserade patientövervakningslösningar, meddelar att Senzimes aktier från idag kan handlas på OTCQX-marknaden i USA. Senzimes aktier kan därmed handlas parallellt med sin nuvarande Nasdaq Main Market-notering i Stockholm, under amerikanska öppettider, med en aktiekurs i USD och under ticker OTCQX: SNZZF.

OTC Markets Group driver finansiella marknadsplatser för handel i 12 000 olika amerikanska och globala värdepapper. OTCQX är en handelsplattform i USA som drivs av OTC Markets Group, som ett alternativ till notering på Nasdaq New York och NYSE. Handel på OTCQX ökar tillgängligheten till den amerikanska kapitalmarknaden. Företag på OTCQX uppfyller höga finansiella standarder, följer bästa praxis för bolagsstyrning och efterlevnad av amerikanska värdepapperslagar samt har en lokal tredjepartssponsor.

"Vi möjliggör nu handel via OTCQX-marknaden i USA för att förenkla för amerikanska investerare att handla med Senzime-aktien. Senzime har redan en bas av internationella investerare och eftersom USA är vår viktigaste kommersiella marknad skapar vi nu förutsättningar för fler investerare att vara med på resan mot en värld utan postoperativa komplikationer”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.

"Vi är glada över att välkomna Senzime till OTCQX Best Market", kommenterar Joe Coveney, Vice President OTC Market Group’s Corporate Services. “Senzime kommer att handlas tillsammans med andra ledande life science- och medicintekniska företag som drar nytta av en ‘list local, trade global’ strategi för att få hävstång på sin lokala listning och skapa möjligheter att handlas lokalt i USA för att expandera ägarbasen.”

Senzime sponsrades för OTCQX av B. Riley Securities.

Datum 2023-10-27, kl 11:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!