Nya data från USA bekräftar att TetraGraph stödjer läkare i kliniska beslut och säkerställer patientsäkerhet

Nyligen presenterat abstrakt verifierar att EMG-baserade TetraGraph är jämförbar med laboratoriestandardtekniken MMG för alla nivåer av neuromuskulär blockad, vilket bekräftar TetraGraphs förmåga att vara stöd vid kliniska beslut och säkerställa patientsäkerhet från början till slut av en operation.

Uppsala, den 18 april 2023. Senzime AB (publ) meddelar idag att abstraktet Validating Clinically Important Neuromuscular Monitoring Endpoints: Mechanomyography (MMG) vs. Electromyography (EMG), som presenterades på den årliga konferensen med International Anesthesia Research Society (IARS) i Denver, Colorado, USA, drar slutsatsen att det EMG-baserade TetraGraph-systemet jämfört med laboratoriestandardtekniken mechanomyogram (MMG) stämmer väl överens i viktiga kliniska mål för neuromuskulär övervakning som stöd vid kliniska beslut och för att säkerställa patientsäkerhet.

Historiskt har MMG-teknik setts som guldstandard för att i laboratorier övervaka neuromuskulär funktion under narkos, även om tekniken inte finns tillgänglig för kommersiellt bruk. Det är viktigt att ta reda på förhållandet mellan kliniska resultat som erhållits med olika tekniker för att kunna välja rätt dos och tidpunkt för användning av muskelavslappnande läkemedel (NMBAs) och reverserande läkemedel, och för att säkerställa tillräcklig återhämtning innan extubering. Därför är det viktigt att kunna verifiera nyare teknologier, såsom den EMG-baserade TetraGraph, gentemot klinisk användning och patientsäkerhet.

“Det känns tryggt att se data som bekräftar TetraGraph-systemets höga kvalitet. Kliniskt driven innovation är en del av vårt DNA på Senzime och vi samarbetar med viktiga sjukhus och läkare för att kontinuerligt förbättra våra produkter. Sedan denna jämförelse gjordes har vi lanserat en ny förbättrad version av de unika algoritmer som styr TetraGraph, vilket ytterligare stödjer läkare i kliniska beslut för att förbättra patientsäkerheten”, säger Pia Renaudin, VD på Senzime.

Den kliniska verifieringen som presenteras i Validating Clinically Important Neuromuscular Monitoring Endpoints: Mechanomyography (MMG) vs. Electromyography (EMG) är utförd på Department of Anesthesiology på Medical College i Wisconsin och på the CJ Zablocki VA Medical Center i Milwaukee, Wisconsin.

Om TetraGraph®
TetraGraph är ett system för kvantitativ neuromuskulär övervakning, som är baserad på elektromyografi (EMG) vilket är en noggrann och omfattande teknik för övervakning av neuromuskulär blockad. Systemet är utformat för att tillgodose behoven vid övervakning av fysiologiska data vid operation av patienter som får generell narkos och muskelavslappning med hjälp av muskelavslappnande läkemedel (NMBA). TetraGraph stimulerar patientens perifera nerv genom engångssensorn TetraSens® och mäter, analyserar och visar muskelfunktionen i realtid. Tack vare sin nätta storlek och omfattande funktionalitet kan TetraGraph användas vid alla typer av operationer och inom alla sjukhusmiljöer, och kan även anslutas till externa monitorer och elektroniska sjukhusjournaler.

Datum 2023-04-18, kl 09:11
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!